Výstava s podtitulem Snící rebelka bude otevřená v prodloužené otevírací době vždy od úterý do neděle od 10:00 do 19:00 a ve středu až do 20:30. V úterý v 10:00 se otevírá prodej časových vstupenek, pořadatelé doporučují koupit ji je on-line, ale bude možné je koupit i na pokladně. V takovém případě ale už se zájemce nemusí dostat do výstavy ihned.

V NGP mohou zájemci také navštívit novou stálou expozici Staří mistři II ve Šternberském paláci, která byla zatím veřejnosti dostupná pouhý týden. Staré umění mohou obdivovat také v protějším Schwarzenberském paláci, středověké umění v Anežském klášteře a moderní a současné umění ve Veletržním paláci.

Na výstavu Sluneční králové do Národního muzea je možné jít pouze s předem zakoupenou on-line vstupenkou na konkrétní den a čas. Na ostatní výstavy i do celého objektu bude možné zakoupit vstupenky jak on-line, tak i na pokladně v den návštěvy.

Ta i po prodloužení potrvá jen do 6. června a zájemci si již koupili všechny vstupenky, které byly k dispozici. ČTK to v úterý řekla mluvčí muzea Šárka Bukvajová. Muzeum nyní podle ní uvažuje o tom, zda by bylo možné prodloužit otevírací dobu tak, aby při tom vyhovělo všem protiepidemickým opatřením.

V muzeu je možné navštívit také výstavu Olympijské Tokio, která připomíná trojici tokijských her: těch nekonaných v roce 1940, uskutečněných v roce 1964 i těch (poprvé v historii) posunutých her, které se mají konat letos v létě. Zájemci si mohou prohlédnout vítězné snímky ze zatím poslední soutěže Czech Press Photo a několik dalších výstav včetně nově expozice v sále minerálů.

Video
Video se připravuje ...

Národní muzeum rozzářilo srdce! Videomapping jako unikátní poděkování lidem za vzájemnou pomoc David Malík

Fotogalerie
118 fotografií