Plán Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) počítá s rekonstrukcí tramvajové tratě v celé dílce ulice, tedy od křížení s Vinohradskou a Černokosteleckou až po ulici V Olšinách, respektive až na křižovatku s Průběžnou ulicí. Reakcí na ní pak je záměr vršovické radnice o rekultivaci ulice, především v oblasti stanice metra Strašnická.

Nová tvář strašnického jádra

„Tato lokalita má z mého pohledu velký potenciál, který je třeba pro naše občany naplno využít. Území projde postupnou proměnou, díky níž získá ucelenou koncepční podobu,“ domnívá se Martin Valovič (ODS), místostarosta Prahy 10 pro územní rozvoj. Na paškál mají přijít přilehlé parčíky, přilehlé ulice i plochy u Staré strašnické školy nebo u Kulturního domu Barikádníků.

Záměrem radnice pak kromě zkrášlení ulice bude funkční řešení z hlediska propojení občanské vybavenosti, obchodů a obyvatel, kteří tudy dennodenně proudí v hojné míře. Podle mluvčího Prahy 10 Jana Hamrníka se totiž dosud jedná spíše „o samostatný dopravní uzel.“ Rekonstrukci tramvajové trati plánuje dopravní podnik ve druhé polovině roku 2020. Avizovaná revitalizace by se měla uskutečnit po ní.
Fotogalerie
6 fotografií