Zatímco kapacita mateřských školek v Praze 3 byla prakticky naplněna, v základních školách pro školní rok 2018/2019 zůstaly ještě rezervy. Celkem bylo na území Prahy 3 evidováno 4 424 žáků, z nichž 590 se letos přihlásilo do prvních tříd. Těch bylo otevřeno celkem 25.

Kapacita škol je tak podle každoročního statistického přehledu, který vypracovávají ředitelé škol přibližně 80 %. Nejnavštěvovanější školy na území pražské třetí městské části jsou ZŠ Lupáčova, ZŠ Chmelnice a ZŠ Jeseniova.

Předškoláčků je habaděj

Složitější situace je nicméně v mateřských školkách. Jejich kapacita je naplněna bezmála na 100 %. „Ke konci loňského září bylo ve školkách na Trojce zapsáno 1 992 dětí v 81 třídách,“ uvádí Radniční noviny Prahy 3. V příštím roce by nicméně mělo přibýt dalších 96 míst, o které se rekonstrukcí rozroste MŠ Buková.

„S největším zájmem z okolních městských částí se doslova potýkají ve školce na Jarově, protože rodiče z tzv. Zeleného města spadající do území Prahy 9, mají jarovskou školku nejblíže svému bydlišti,“ uvádí tištěný zpravodaj městské části.