Ohňostroj bude odpálen z hladiny Vltavy mezi Čechovým a Štefánikovým mostem. Ideálními místy pro jeho sledování tak bude Dvořákovo nábřeží nebo náplavka na Františku, kde bude zajištěno i ozvučení. Lidé se mohou dívat také z Letné. Nábřeží Eduarda Beneše bude pro veřejnost zavřeno.

Ohňostroj nazvaný Společné století bude rozdělen do pěti obrazů. Úvodní Hrdost doprovodí Smetanovy fanfáry z opery Libuše, druhý obraz Vlastenectví podbarví Vltava z cyklu Má Vlast. Modré a zlaté pyrotechnické efekty budou uspořádány tak, aby navodily dojem mihotajících se vlnek. Třetí obraz Panenská příroda bude výletem po českých i moravských horách a loukách, lidé uslyší melodii Vadima Petrova z Krkonošských pohádek.

Čtvrtý obraz Šampióni připomene české sportovní úspěchy. Závěrečný Národ doprovodí melodie Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře Chválím tě země má a státní hymna České republiky. Show uzavře ohňostroj v barvě trikolory.

CzechTourism také připravil web Společné století, kde je k nalezení podrobný program oslav nebo historické milníky České a Slovenské republiky. K dispozici je i bezplatná aplikace pro mobilní telefony.