Od úterního podvečera policie rozkrývá pozadí brutální vraždy řidiče taxislužby Bolt v Praze na Černém Mostě. Je však skoupá na jakékoliv informace. Může být zdrženlivost zapříčiněná tím, že nemá všechny zúčastněné v rukou? Tak mluví zaměstnanec pumpy, na níž byl vrah chycen. „Přiběhl nějaký pán z boltu a křičel, abychom se tu zamkli, že na parkovišti za benzinkou je vrah a míří sem zásahovka,“ popisuje.

Video
Video se připravuje ...

Záběry ze zadržení podezřelého z vraždy. (22. listopadu 2022) Policie České republiky

Když se po zásahu začali s policisty bavit, ti prý hovořili o dvou verzích. Buď byl útočník na drogách, nebo šlo o milostný trojúhelník. Mrtvý měl vrahovi přebrat slečnu a bydlet s ní na Černém Mostě. Cizinec tuto situaci neunesl a v afektu nešťastníka ubodal více než 40 ranami nožem.

To však ještě není všechno. „Zaslechli jsme také, že si k činu měl zavolat kamaráda. Možná nebyl sám. Nebo chtěl, aby ho odsud odvezl,“ popisuje zaměstnanec, co vyslechl. Pokud je to tak, jak vypráví, může to znamenat, že komplic pachatele je stále na svobodě. Policie však takovou verzi odmítá komentovat. Vyjadřuje se pouze k útočníkovi. „Muži bylo sděleno obvinění a zároveň byl dán podnět ke vzetí do vazby. Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování nebudeme sdělovat žádné další informace,“ uvedl její mluvčí Jan Rybanský.

Výkřik a minutové troubení

Richard Závodský (19) bydlí hned vedle místa, kde se brutální útok odehrál. „Zaslechl jsem takový zvláštní výkřik a pak skoro minutu někdo troubil. Já myslel, že šlo jen o zablokované zaparkované auto. Vyhlédl jsem, až když začala venku houkat policejní auta,“ říká mladík, který viděl tělo zavražděného na ulici. Následně vyšetřovatelům popsal, co slyšel.

Fotogalerie
43 fotografií