Chvíle hrůzy si v úterní odpoledne zažily maminky dvou malých hočiček v Praze 6. Holčičky se ztratitly při procházce na Hanspaulce, jedna dívka jela na odrážedle, druhá na koloběžce. Jejich pohřešování bylo nahlášeno kolem 12:30.

„V oblasti Hanspaulka a v ulici Evropská aktuálně pátráme po dvou dívenkách. Na místě jsou policisté a je využit i vrtulník,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský pro Blesk.cz.

Příběh měl ale naštěstí dobrý konec. Ve 13.40 policisté nezraněné holčičky nalezli na hřišti v Papírenské ulici, zhruba dva kilometry od místa, kde se ztratily. „Do příjezdu maminek se o ně kolegové postarali. Holčičky dostaly medvídky, které se vždy dávají dětem, aby přišly na jiné myšlenky," dodal mluvčí.

 

Video
Video se připravuje ...

Policie poprvé nasadila nový speciál při ostré akci. Pátrá po mladé dívce v okolí Motola. Aktu.cz

 

Plné ruce práce mají policisté také v Motole, kde už od pátku pátrají po mladé dívce. „Pátrání bylo vyhlášeno 11. února v oblasti Motola. Vyhodnotili jsme, že by se tam žena mohla nalézat, proto na místo vyjela skupina kolegů ze speciální pořádkové jednotky,“ řekl pro Blesk.cz Jan Rybanský. Na místě policisté poprvé v ostrém provozu využívají nové speciální auto.

Fotogalerie
16 fotografií