Na prvního hříšníka natrefili strážníci v neděli odpoledne v Dobronické ulici v pražské Libuši. Zelené osobní auto s přívěsným vozíkem kličkovalo po silnici, muži v uniformách se proto rozhodli ho zkontrolovat. „Po zastavení řidič předložil pouze doklady o registraci vozidla a k přívěsnému vozíku. Kontrolou hlídka zjistila, že registrační značka na vozíku nesouhlasí s údaji v dokladech,“ popsala policejní mluvčí Irena Siefertová.

Řidič uvedl, že netuší, jak je to možné - auto prý jen převáží, protože jeho majitel před jízdou vypil pivo. „Hlídce na dotaz, jak je on sám na tom s alkoholem či drogami, odpověděl, že vůbec nic nepil, jen ,k večeři si dal trochu perníku'. Jeho slova vzápětí potvrdily výsledky testů,“ uvedla mluvčí. Majitel auta uvedl, že si od něj auto půjčila skupina místních obyvatel a že o vozíku nic neví.

Takřka na tomtéž místě, na křižovatce ulic Libušská a Dobronická, zastavili strážníci o dva dny později dalšího řidiče. Ten porušil dopravní značení, po zastavení se přiznal, že má „asi vyslovený zákaz řízení“. To se potvrdilo - strážníci zjistili, že nesmí řídit až do roku 2022. „Po výzvě k podrobení se testům na alkohol a drogy nervózně přiznal, že si večer dal pervitin. I jeho test na drogy byl pozitivní. Oběma případy se nyní zabývají státní policisté,“ dodala Seifertová.

Video
Video se připravuje ...

Strážníci kontrolovali řidiče, byl pod vlivem drog. Městská policie Praha

Fotogalerie
11 fotografií