Hororové odpoledne prožila dívka 6. září. Cestovala právě metrem mezi Národní třídou a Můstkem, když k ní přistoupil neznámý mladík v brýlích a žluté mikině.  „Požádal ji, jestli by jí mohl sáhnout na hýždě, že jde pouze o sázku s kamarády,“ popsal podivnou prosbu policejní mluvčí Richard Hrdina.

To žena rázně odmítla, muž se ale nehodlal vzdát. Naléhal dál, pak se náhle na ženu přitiskl celým tělem, vyhrnul jí šaty a začal se o ni třít rozkrokem! Přitom předstíral kopulační pohyby. „Napadená se intenzivně bránila, avšak sevření útočníka bylo velmi silné. Na pomoc jí přispěchala náhodná spolucestující, které se podařilo útočníka odtrhnout, a v další stanici ho vystrčila ze soupravy ven,“ uvedl mluvčí.

Šokovaná žena vše oznámila na policii. Mužům zákona se pak podařilo zajistit kamerové záznamy, které podezřelého násilníka zachycují, a ty následně zveřejnili. Muž měl brýle a žlutou mikinu, policisté žádali kohokoliv, kdo ho zná či o činu něco ví, aby se ozval na linku 158. „Kriminalisté získali několik poznatků, na jejichž základě se podařilo podezřelého muže ztotožnit. Nyní s ním probíhají standardní úkony trestního řízení,“ uvedl mluvčí.

Kriminalisté potřebují najít také zachránkyni i případné další svědky, kteří incident viděli, i je žádají, aby se přihlásili na policii. „Muži hrozí v případě odsouzení za trestný čin znásilnění až pětiletý pobyt za mřížemi,“ dodal mluvčí.

Fotogalerie
6 fotografií