Muž (42) je obviněn z obecného ohrožení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky, hrozí mu až osmileté vězení. Nehoda se odehrála 19. května před 17:00. Řidič osobního vozu vjel do protisměru, kde se střetl s autobusem. Následkem střetu autobus, ve kterém cestovalo 14 lidí a řidič, pak narazil do stromu u silnice.

Sám řidič, který nehodu způsobil, se vážně zranil. „Řidič osobního auta utrpěl velmi vážná poranění, byla u něho zapotřebí intenzivní péče, byl napojen na umělou plicní ventilaci. Letecky jsme ho transportovali do motolské nemocnice,“ řekla tehdy Blesku mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová s tím, že se lehce zranil i jeho spolujezdec.

Zranil se i řidič autobusu. „Utrpěl zranění, se kterými se léčil téměř dva měsíce,“ uvedla Hašlová. Lehká zranění utrpěly ještě dvě cestující. Celková škoda na autobuse byla vyčíslena téměř na tři miliony korun.

Video
Video se připravuje ...

Srážka autobusu s autem u obce Podolanka v Praze-východ. Nejvážněji zraněný skončil řidič osobáku, letěl pro něj vrtulník. Václav Burian

Fotogalerie
52 fotografií