Zpočátku vypadal jako celkem normální zákazník. Muž vstoupil v úterý 19. ledna do trafiky na Žižkově a poručil si cigarety s tím, že nakupuje pro svého kamaráda, který je ve vězení. Chtěl jich za zhruba osm tisíc! Jenže vlídný tón netrval příliš dlouho. „Muž zablokoval vstupní dveře do obchodu mopem a začal ženě za pultem vyhrožovat, že vyndá pušku, jestli se jen pohne. Z pokladny si následně vzal několik tisíc korun a i s původním nákupem, který nezaplatil, odešel pryč. Celkově tak způsobil škodu za skoro 50 tisíc korun,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Policisté po něm urychleně začali pátrat, podařilo se jim zajistit záběry hned z několika kamer. Jednak vyšlo najevo, že si před činem vybíral v obchodě pokrývku hlavy, na záznamu je také vidět samotný čin, jak se muž od pultu trafiky vrací ke dveřím, kde manipuluje mopem v marné snaze zablokovat dveře, a poté, co prodavačce vyhrožuje, si sbalí tašku s batohem a odchází.

Kamery z tramvaje, kam následně nastoupil, pak zachytily jeho snahu se zamaskovat - je vidět, jak si sundává bundu, přetáčí si ji naruby a následně obléká. Zapomněl si ale přitom zakrýt tvář, takže kriminalisté znají jeho podobu. „Jestli muže na záběrech někdo poznává, ať se ozve na linku 158. Mělo by se jednat o muže snědé pleti a zavalité, 160 cm vysoké postavy, který mluvil česky s romským přízvukem. Kriminalisté pracují s domněnkou, že by muž mohl mít vztah k Žižkovu a hlavnímu nádraží, kde se před loupeží pohyboval,“ dodal mluvčí s tím, že za loupež hrozí muži až desetileté vězení.

Video
Video se připravuje ...

Muž na Žižkově 19. ledna přepadl trafiku, odnesl si 50 tisíc. Policie České republiky

Fotogalerie
10 fotografií