„Jedu teprve do práce. Jsem ve stanici Dejvická, je tu Ukrajinec bez roušky a celý to tu pomočil,“ takové oznámení svým kolegům podal strážník ještě před začátkem směny. Muž narazil na opilce ve stanici metra Dejvická v sobotu v 6 hodin ráno. Ten vykřikoval sprosté nadávky na cestující a neobtěžoval se ani vzít si roušku. To vše podtrhl vymočením se na podlahu nástupiště. 

Video
Video se připravuje ...

Opilý Ukrajinec močil ve vestibulu metra Dejvická. Zpacifikoval ho strážník, který byl teprve na cestě do práce Městská policie Praha

Strážníkovi do jeho služby zbývalo ještě několik desítek minut. To, že neměl uniformu, ho nezastavilo, aby sjednal pořádek a na cizince vytáhl odznak. Muž, který byl dle mluvčí městské policie Ireny Seifertové opilý, začal vyhrožovat a byl agresivní. To strážníka donutilo muže zpacifikovat. „Znehybněného 34letého agresora si následně převzala uniformovaná hlídka,“ uvedla mluvčí. 

Čelo do obličeje

Podobnou cestu z práce měl i strážník na Praze 2. Po ukončení směny se po sedmé hodině večer zastavil ve fast foodu v Jugoslávské ulici. Jenomže šichta pokračovala a strážník musel zjednat pořádek i v civilu. Jeden zákazník napadl obsluhu přímo před jeho zraky.

„Jednoho z pracovníků srazil na zem, druhého se pokusil udeřit pěstí do hlavy,“ řekla Seifertová. Průkaz městské policie muže vyburcoval k další agresi a tentokrát to odnesl samotný strážník. Agresor nešetřil vulgárními nadávkami a strážníka udeřil čelem do obličeje.

Reakce zautomatizovaná výcvikem v podobě hmatů a chvatů na sebe nenechala dlouho čekat. Přivolaní kolegové ze státní policie si pak o několik minut později převzali učebnicově znehybněného agresora,“ upřesnila Seifertová.

Fotogalerie
4 fotografie