Ke kurióznímu případu vyjížděli policisté minulý týden brzy ráno. V bytě na pražském Žižkově se mělo ozývat volání o pomoc. Když ale policisté na místo přijeli, nikdo jim neotvíral. Protože se policisté domnívali, že se v bytě nacházejí osoby v ohrožení života, na pomoc zavolali hasiče. Do bytu se dostali za pomoci plošiny přes balkónové dveře. 

Video
Video se připravuje ...

Muž v bytě na Žižkově volal o pomoc. Kriminalisté zjistili, že se v bytě "známé firmy" nachází varna drog Policie Čr

Varna drog

To, co na místě uviděli, pro ně bylo veliké překvapení. V bytě se totiž nacházela pouze jedna osoba a věci k výrobě drog. Na místo proto dorazili kriminalisté, kteří se na drogovou problematiku specializují. Když muže uviděli, zjistili, že se jedná o „známou firmu“. Kriminalistům bylo jasné hned po příjezdu, že se musí jednat o varnu drog. Zápach, který se celým bytem vanul, všemu nasvědčoval. 

Kriminalisté provedli domovní prohlídku, přičemž v bytě našli kompletní varnu - chemikálie, váhy, obalový materiál a další prostředky k výrobě drog. „Dále více než 250 gramů vysoce kvalitního čerstvě vyrobeného pervitinu, heroin a další zakázané látky,“ řekla mluvčí policie Violeta Siřišťová. 

Osmadvacetiletý muž byl převezen na policejní služebnu. „V současné chvíli je obviněný ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Obviněný je umístěný ve vazbě,“ dodala Siřišťová. 

Fotogalerie
7 fotografií