V noci na sobotu nedaleko Dobřichovic zasahovali záchranáři, hasiči i policie. Pád mladíků z komína potvrdila i mluvčí Středočeské policie Michaela Richterová. „Kriminalisté z Prahy západ prověřují pád dvou osob z komína o výšce asi 45 metrů, jeden muž na místě zranění podlehl,“ uvedla. „Okolnosti pádu jsou v šetření kriminalistů, ti si ještě vyžádali na dokumentaci policejní dron,“ doplnila. 

Na místo dorazil i vrtulník. „Při příjezdu na místo bylo zjištěno, že jeden mladý muž utrpěl zranění neslučitelná se životem a druhý byl napojen na umělou plicní ventilaci, zafixován ve vakuové matraci a s velmi vážnými zraněními letecky transportován do motolské nemocnice,“ uvedl ráno mluvčí záchranné služby Trans Hospital. Policejní mluvčí Richterová později doplnila, že druhý mladík zemřel po převozu do nemocnice.

Večírek skončil tragédií

Areál bývalé továrny se nachází na okraji Dobřichovic a podle informací od místních není nijak složité se do něj dostat. Je sice oplocený, ale v plotu je spousta děr a průlezů. Stačí v podstatě jen přejít přes pole. 

Podle informací Blesk.cz se jednalo o večírek skupinky asi deseti mladých lidí, kteří do areálu továrny vyrazili posílení alkoholem. Tam je pravděpodobně napadlo vyšplhat na 45metrový komín. Dva mladíci se pak měli vsadit, že vyšplhají až nahoru, večírek ale skončil tragicky.

Video
Video se připravuje ...

V Dobřichovicích došlo k pádu dvou mužů z 45 metrů vysokého komína v areálu továrny na zpracování kamene. CNC/ Václav Burian

Fotogalerie
17 fotografií