Důležitý svědek, o němž se u soudu hojně hovořilo, konečně dorazil a začal vypovídat! Policisté v pátek přivedli Jaroslava F., blízkého kamaráda obžalovaného expolicisty Martina K., se kterým se seznámil před pěti či šesti lety přes internetovou sexseznamku. Brali spolu drogy a chodili za prostitutkami, jméno Jaroslava F. se vyskytlo ve výpovědích řady svědků, muž se však až do dneška soudu vyhýbal. V pátek však konečně promluvil. Hovořil o tom, že spolu brali drogy a chodili za prostitutkami. Martin K. mu měl také posílat perverzní a sadistické zprávy. 

V pondělí soud promítal šokující záběry z místa činu v Haasově ulici v Modřanech. Tam podle obžaloby Martin K. zavraždil v květnu 2019 ženu a následně založil požár, aby zahladil stopy. „Krev se nachází na podlaze před dveřmi, jsou zde šmouhy a zaschlá krev. Hned za dveřmi je tratoliště krve,“ popisoval policista ve videu. Bylo také vidět, jak na zemi leží zakrvácené bílé spodní prádlo a další stříkance krve na zdech, záběry ukazovaly také nůž a šroubovák, kterými měl Martin K. ženu zavraždit.

Obžalovaný Martin K. pracoval do roku 2014 u pražské policie, právě jeden z jeho bývalých kolegů od něj loni v květnu dostal zprávu, kde doslova stálo: „Tak jsem to udělal, zabil jsem člověka. Není to jen tak. Řezal jsem nebo bodal. Tekly potoky krve.“ Policista tomu nejdříve nevěřil, pak ale šel za svými nadřízenými. Šlo o vraždu ženy, se kterou pachatel neměl nic společného, pouze bydlela ve stejném domě, kde měl pronajatý pokoj. Požár podle obžaloby založil poté, co ženě podříznul krk, za to čelí obvinění z veřejného ohrožení.

Syn v dětském domově

U soudu koncem října vypovídala sestra zavražděné ženy Marie P. Popsala, že po zavražděné zůstal její manžel, který byl na péči zavražděné závislý - po těžké nemoci byl totiž upoután na lůžko. Společně navíc měli adoptovaného syna, který však kvůli smrti maminky musel zůstat v dětském domově. „Moje sestra velmi toužila po rodině,“ uvedla Marie P.

Martin K. měl páchat činy popsané v obžalobě mezi lety 2014 až 2019, v té době již nebyl u policie a živil se jako taxikář. Kromě toho přiznal, že bral dogy, na internetu lze najít obsáhlý popis jeho závislosti, který poslal do protidrogové poradny Sananim. Na pervitinu lidem posílal často i dost perverzní zprávy, které posílal také svojí matce, dokázal třeba deset hodin sledovat pornografii a onanovat.

Drogy jsou ostatně společným jmenovatelem mnoha činů, ze kterých obžaloba Martina K. viní. U soudu vypovídalo několik prostitutek, se kterými se stýkal a sjednával si s nimi schůzky přes web Amateri.com, ty měl napadnout. Obžaloba viní Martina K. i z vyhrožování matce, která ho vyhodila z domu, a jejího znásilnění. Kromě toho měl také znásilnit svoji bývalou přítelkyni. Obžalovaný Martin K. u soudu zpochybňoval výpovědi svědků, svoji bývalou bytnou například označil za prostitutku, ohradil se například i proti výpovědi soudního lékaře.

Soud s expolicistou kvůli vraždě a znásilnění
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
 
16:02
19. 10. 2020

Vážení čtenáři, děkujeme za pozornost, soud pro dnešek skončil. Líčení bude pokračovat zítra, opět ho pro vás budeme sledovat online. 

15:59
19. 10. 2020

K jeho výpovědi se vyjádřil obžalovaný Martin K. Prý věděl, že v bytě byl někdo jiný, a slyšel, že se svědkyně s někým bavila. Trvá však na tom, že jí jen vrazil facku.

15:55
19. 10. 2020

Soudce žádá, aby svědek popsal, jak vypadal útok Martina K. na jeho přítelkyni. „Levou nohou stál na zemi a tou pravou klečel a byl nakloněný nad ní,“ uvedl muž. Z SMS zpráv v telefonu obžalovaného prý vyplynulo, že Martin K. svému kamarádovi říkal „Můj pane“, měl ho uloženého jako „Můj pán“. „Měl sexuální úchylku takovou, že chtěl být submisivní před ostatními muži,“ řekl o obžalovaném. To prý vyvodil z konverzací, které si v jeho telefonu přečetl.

15:35
19. 10. 2020

S přítelkyní se pak prý dohodli, že to na policii hlásit nebudou. Pak prý přes telefon hovořil s kamarádem obžalovaného a řešili, co s věcmi, které tam nechal. Dohodli se, že jako odškodnění za to, co se stalo a za věci dostanou s přítelkyní pět tisíc korun. Věci mu pak přes kamaráda skutečně předal.

15:05
19. 10. 2020

Svědek uvedl, že incident se odehrál v listopadu 2018 u něj doma v Praze 4, kam si jeho přítelkyně vodila klienty. Martin K. podle něj přišel, když on byl v posteli a spal. „Pak jsem slyšel křik, to mě překvapilo, zarazilo a vyděsilo,“ řekl. Pak prý vrazil do místnosti a viděl, jak na ni Martin K. útočil. On sám měl prý nůž a nějakou dřevěnou tyč, Martin K. hned utekl. Utekl podle něj nahý a nechal tam mobil.

14:52
19. 10. 2020

V soudní síni sedí také přítel ženy, která vypovídala jako poslední a již měl obžalovaný napadnout. To je podle soudce problematické, neboť má muž vypovídat jako svědek. Jeho výpověď následuje. „Je to s velkým vykřičníkem, věrohodnost výpovědi je značně problematická,“ řekl soudce.

14:35
19. 10. 2020

U soudu se přehrává záznam telefonního rozhovoru obžalovaného s jeho matkou, který vedli, když už byl obžalovaný ve vazbě. Muž chtěl, aby mu poslala nějaké peníze, v konverzaci zmiňuje, že má dluhy asi 80 tisíc korun. Matka se ptá, jestli muž chodí ven, obžalovaný mluví o spoluvězních jako o „smažkách“. „Máma si stěžovala, že ji policistka pořád otravuje,“ řekl po poslechu hovoru Martin K. Vnímal to prý jako nátlak na něj prostřednictvím matky.

14:18
19. 10. 2020

„Chtěl mě zabít,“ uvedla žena. Dodala, že si hned vyfotila konverzaci v mobilu a pak i zranění, které jí způsobil.

 

„Popis je zcela mimo,“ řekl o její výpovědi obžalovaný Martin K. Tvrdí, že jí zcela evidentně po útoku nic nebylo, protože si hned po údajném útoku domluvila dalšího zákazníka. Zopakoval, že jí dal jen facku, protože mu chtěla vzít peníze, nos jí prý zlomil její přítel. Obžalovaný také tvrdí, že soudní znalec lže, co se odhadu stáří jejích zranění týče.

14:12
19. 10. 2020

K doktorovi šla až asi po třech týdnech po napadení, když se bála, že bude mít křivý nos. Státní zástupkyně chtěla popsat zranění. Žena řekla, že měla zlomený nos, prý si ho sama narovnala po útoku. „Paní doktorka mě pochválila, že jsem si ho narovnala,“ uvedla. 

 

Po útoku ji dlouho bolelo oko, nos ji bolel asi měsíc. Prý ji bolel také krk, protože ji obžalovaný škrtil. „Mám deprese, bojím se od té doby mužů,“ řekla s tím, že neví, co bude dělat, až ji pustí z vězení.

14:01
19. 10. 2020

Jeden z přísedících se ptal na zbraně, které podle ní měl kamarád Martina K. u sebe. Vypověděla, že si jich všimla, protože mu boxer vypadl z kapsy. Státní zástupkyně se ptá na obsah zpráv, které údajně našla v mobilu. Martin K. prý psal, že ji „mají na stříbrném podnose“. Na to mu kamarád prý odpověděl, ať to nedělá, že je to hodná holka.

13:51
19. 10. 2020

Poškozená i její přítel pak prý přes Martinův telefon komunikovali s jeho kamarádem. Chtěli od Martina K. peníze za to, že ženu napadl, a za to, že mu vrátí věci, které na místě nechal. Dohodli se prý na čtyřech tisících, uvedla žena, která je nyní ve vězení za majetkovou trestnou činnost.

 

Soudce se jí následně ptal, jak moc brala drogy v roce 2018, kdy se setkala s obžalovaným. „Ne moc, jenom trochu,“ odpověděla. Pervitin si dávala, když ho někdo přinesl, spíše výjimečně. Soudce ji konfrontoval s výpovědí Martina K., který řekl, že konflikt vznikl poté, co mu žena vzala peníze z peněženky. To popřela, peníze prý dostala, za oba dva asi pět tisíc korun předem. 

13:48
19. 10. 2020

Martin K. se prý chtěl dívat, jak má žena sex s jeho kamarádem, ale to nedopustila. Uvedla, že jí to podle ní zachránilo život. Soudce se ptá na sex s Martinem K. „On si dal čáru, já jsem kouřila matro,“ uvedla.

Pak prý vykřikla, Martin K. jí vyhrožoval, že ji zabije, a její přítel následně na Martina K. vytáhl nůž a židli, načež obžalovaný utekl, řekla se smíchem svědkyně. Na místě prý nechal mobil i peněženku – v mobilu prý žena našla konverzaci o tom, že se ji chystali zavraždit.

13:40
19. 10. 2020

Do místnosti přivádějí v poutech další svědkyni, prostitutku Alexandru, na níž se měl Martin K. dopustit těžkého ublížení na zdraví a o níž mluvil na začátku dnešního dne. Uvedla, že pracovala přes internetovou stránku, kde si lze domlouvat sex za peníze. „Bavil mě sex a bavily mě i peníze, tak proto,“ vysvětlila. Uvedla, že s obžalovaným Martinem K. si přes internet domluvila sex za 2,5 tisíce za hodinu, když se sešli, nebyl tam obžalovaný sám, ale s kamarádem. „Byli úchylní, něco mi na nich nesedlo,“ uvedla. S kamarádem si prý jen povídala, měl u sebe podle ní spoustu zbraní. „Fetovali jsme a bavili jsme se,“ řekla.

13:12
19. 10. 2020

Vypovídat teď bude znalec z oboru kybernetiky Vlastimil Klíma, jenž provedl čtyři posudky na různé telefony a jejich příslušenství – telefon obžalovaného, jeho matky a tří dalších lidí. Soudce se ho táže, zda na telefonu obžalovaného došlo k manipulaci s daty. „V žádném případě,“ odvětil znalec. Martin K. totiž dnes u soudu prohlásil, že mu policisté manipulovali s telefonem.

12:30
19. 10. 2020

Soudce nařídil přestávku, líčení bude pokračovat ve 13:00.

12:30
19. 10. 2020

„Střízlivý mě nikdy nenapadl. Když byl pod vlivem pervitinu, byl hrubější. Častěji jsme se hádali a občas byl hrubější, ale ne tak, že by mi chtěl ublížit,“ popsala žena. Starší ženy Martina K. podle ní nezajímaly a nevzrušovaly. „To, co mi provedl, mi samozřejmě vadilo. Byla jsem na něj naštvaná, že na mě vytáhl nůž. Donutil mě k něčemu, co jsem nechtěla,“ uvedla svědkyně. Nůž měla pod krkem krátce, nešermoval s ním. Když se otočila zády k němu a postavila se na čtyři, už nůž asi neměl.

 

Obhájkyně se ptá, zda mohla z vozu odejít. „Nemohla jsem odejít. Byla jsem nahá, venku byla zima, a navíc jsem měla sex. Ke všemu jsem věděla, že Martin K. má někde nůž. O pomoc jsem nekřičela, protože tam nebylo na koho volat.“ Dávala mu prý jasně najevo, že se jí to nelíbí.  Fyzické zranění neměla, nebyla ani svázaná, ani spoutaná. Po sexu se prý muž choval, jako by se nic nestalo, a pak ženu odvezl domů. Zpětně se jí omluvil.

11:55
19. 10. 2020

Jak incident proběhl? „V autě si mě postavil na čtyři, na zadní sedačku, a akt proběhl zezadu,“ popsala žena s tím, že jí hrozil nožem, že ji zabije. Že ji fotil zezadu, když byla nahá, nevěděla. Ale během vztahu si prý takové fotky dělával. „Co s fotkami dělal, nevím. Jednu poslal mému tehdejšímu příteli, dnes bývalému, což mělo za následek to, že jsme se rozešli. Snažila jsem se mu vysvětlit, co se stalo, ale nevěřil mi.“ Martin K. se ve výpovědi vyjádřil, že ho v tu chvíli vzrušilo to, že věděl, že fotky zašle příteli.

 

„Věděl obžalovaný, jak se chová, když je pod vlivem pervitinu?“ ptá se zmocněnec. Obhájkyni se otázka nelíbí, vznesla námitku za subjektivní názor, námitka neprošla. „Říkal mi, že když si dá, má úchylné představy. Ale to mi napsal, když jsme spolu už nebyli.“

11:50
19. 10. 2020

K incidentu podle ženy došlo v roce 2017 či 2018, došlo k němu, když ji Martin K. vezl z práce domů. I když se rozešli ve zlém, tak spolu sexuální styk měli i po incidentu. „Neměla jsem peníze, on mi nabídl, že mi je za služby dá,“ uvedla žena. „Žádné hrozné sexuální praktiky po mně nechtěl, bylo to takové, jako když jsme spolu chodili,“ řekla. Incident mezi ní a obžalovaným tehdy nehlásila, nyní se rozhodla vypovídat, protože prý potřebovala svědectví. „Byla jsem k tomu donucená pod pohrůžkou, takže to znásilnění je. Ale v tu dobu jsem to tak nebrala. Nevím, jak jsem to tehdy brala.“ Kdyby na ni nevytáhl nůž, žádné služby by mu neposkytla. „Měla jsem tehdy partnera, nepodvedla bych ho,“ řekla žena.

11:35
19. 10. 2020

Martin K. podle ženy skončil u policie proto, že bral úplatky, a tak ho vyhodili. „Nepřišlo mi, že by z toho byl hodně špatný. Pokud ano, nesvěřil se. Zanedlouho si našel práci jako taxikář,“ uvedla. K rozchodu došlo právě kvůli drogám, které původně vyzkoušeli ze zvědavosti, ale u Martina K. to vyvolalo určitou míru závislosti. „Nelíbilo se mi, že to dělá. Začal pak být i nepříjemný na mě. Dřív byl hodný a pozorný, ale pak už jsme si přestali rozumět,“ řekla s odůvodněním, proč se rozešli. Zmínila, že ji i uhodil.

11:20
19. 10. 2020

Incident popsala následovně: „Martin mne vezl z práce domů. Z mobilu si opsal telefonní číslo na mého bývalého přítele, když jsem chtěla vystoupit, tak mi hrozil, že mne z auta nepustí.“ Pak ji prý zatáhl na zadní sedačky, kde jí dal nůž na krk a nutil ji k sexuálním praktikám. „Mezitím si mě fotil a fotky poslal mému bývalému příteli,“ uvedla.