Zhruba desítka policistů, technici ve speciálních oblecích a místo obehnané páskou. Tak to vypadá v oboře Hvězda poté, co na místě desítky minut pátrali policisté. Ti tam vyrazili v pondělí odpoledne kvůli případu pohřešovaných Niny (24) a jejího kamaráda Jana (34). „Policisté už propátrali desítky míst na základě vlastního šetření či dalších poznatků, nyní začínají propátrávat terén v oboře Hvězda,“ uvedla v pondělí před čtvrtou odpoledne policejní mluvčí Eva Kropáčová. 

Co přesně na místě policisté objevili, nejprve nebylo jasné. Podle fotografií z místa visely na jednom ze stromků za páskou kalhoty tmavé barvy. „Pátrání stále probíhá,“ řekla Blesku krátce před pátou Kropáčová. Podle redaktora Blesk.cz na místo dorazila také sestra pohřešované Niny, s níž Blesk.cz v pondělí dopoledne hovořil.

Kriminalisté v oboře Hvězda, 9. listopadu 2020.
Autor: Aktu.cz

„Snažíme se prohledat, co se dá. Kde může být,“ řekla zlomená dívka Blesk.cz. „Policie má lepší techniku než my naše oči, i psi by mohli pomoci víc než naše oči. Snažili jsme se. Včera jsme udělali osobní pátrání, zkoušeli jsme oblasti v okolí, ale nic jsme nenašli. Jakmile zase seženu nějakou sílu, půjdu zase hledat,“ uvedla Anna. V neděli na žádost rodiny přijelo celkem 19 pátracích týmů se psy do Prokopského údolí, které prohledali.

V sedm hodin večer policisté konečně prolomili hradbu mlčení a vyjádřili se k tomu, co je do obory Hvězda přivedlo. Bohužel, jedná se o nález těla bez známek života. Podle informací Blesk.cz by se mělo jednat o ženu. Její totožnost ale zatím policisté nebyli s to určit.

Video
Video se připravuje ...

Policisté v pondělí nalezli v oboře Hvězda lidské tělo bez známek života. Pátrali při tom po pohřešovaných Janovi a Nině. (9. listopad 2020) Václav Burian

„V průběhu dnešní pátrací akce v oboře Hvězda policisté ze speciální pořádkové jednotky nalezli osobu bez známek života,” sdělila Blesk.cz policejní mluvčí Eva Kropáčová. „V současné chvíli zjišťujeme totožnost této osoby a pro přesné zjištění příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva. Nemůžeme vyloučit, že na místě došlo k násilnému trestnému činu. Pátrání po obou pohřešovaných osobách pokračuje.” Údaje o pohřešovaném Janovi nicméně v pondělí v 19:30 zmizely z policejní databáze hledaných osob, krátce před osmou hodinou zmizel také záznam o Nině.

Pátrání

„Ninu, mou milovanou sestru, pohřešujeme už od včerejšího (pátečního, pozn. red.) odpoledne, měla se dostavit od té doby na 3 srazy, ani na jeden nedorazila, dokonce ani dnes (v sobotu, pozn. red.) ráno. Víme, že byla naposledy v Praze (Hůrka, Petřiny, Palmovka) v pátek odpoledne (14-16:30) na srazu s Janem P. a od té doby není ani jeden dostupný. Nevíme, zda se jí/jim něco nestalo,“ uvedla Anna už v sobotu na facebooku a její prosbu sdílely tisíce lidí.

Fotogalerie
63 fotografií