Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Popíjeli na Vinohradské bez roušek. Strážníci trojici vyměřili tisícové pokuty

Autor: jim - 
4. listopadu 2020
11:57

Pohodlné popíjení ve Vinohradské ulici v noci z neděle na pondělí se dvěma mužům a ženě pořádně prodražilo. Na základě oznámení k nim totiž vyjela autohlídka pražské městské policie, která je načapala, jak pijí alkohol bez roušek. Porušili tak hned několik vládních nařízení kvůli koronaviru. Prý si toho byli vědomi a nesouhlasí s nimi. Strážníci jim proto udělili pokuty v celkové výši 6 tisíc korun. 

Po deváté hodině večer se smí venku pohybovat jen pejskaři nebo lidé cestující do práce nebo kvůli práci. To ovšem naplatilo o páru, k němuž se v noci přidal i náhodný kolemjdoucí cizinec. Venku s alkoholem je přistihli přivolaní strážníci.

„Všichni dotyční si byli vědomi, že porušují v době nouzového stavu mimořádná opatření.  Shodně však uvedli, že s ním nesouhlasí, proto si dali alkohol venku,“ řekla k jednání trojice mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Hlídka jim proto uložila pokuty v celkové výši 6 tisíc korun. Podle Seifertové se ještě mezi sebou začali vzájemně obviňovat, kdo za to vlastně může. Jen díky přítomnosti strážníků prý mezi nimi nedošlo k fyzické potyčce.

Video Pražští strážníci v pondělí ráno ve Vinohradské ulici pokutovali trojici, která po zákazu vycházení popíjela alkohol bez roušek na veřejnosti. - Městská policie hl. m. Prahy
Video se připravuje ...

Podle webu ministerstva zdravotnictví je od 28. října je platný zákaz vycházení s několika výjimkami. Na veřejných místech se mohou pohybovat maximálně 2 osoby, neplatí to ovšem pro rodinu, kolegy nebo studenty. Zároveň je zakázáno pití alkoholických nápojů na veřejnosti.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa