Případ zmizení Přemysla a Marie, kteří spolu žili ve vile v Praze 6, loni otřásl celým Českem. Pár byl naposledy viděn 6. června, pak jako by se po něm slehla zem! Záhy začal na povrch vyplouvat otřesný případ podvodu, který vyústil ve vraždu.

Kvůli činu ve středu 23. září poprvé stanuli u soudu fyzik Tomáš F. (25) a medik Jiří N. (25). Obžaloba oba viní z podvodu, kterým chtěli získat vilu v pražské Bubenči v hodnotě desítek milionů korun, jež patřila právě Marii D. Tomáš F. je pak viněn z toho, že Marii i Přemysla vylákal na parkoviště u dálnice D1 a následně do nedaleké chaty, kde dvojici zavraždil a těla hodil do vodní nádrže Švihov, aby tak celý podvod zakryl. „Nezjištěným předmětem, kterým působil opakovaně velkou silou, způsobil Přemyslu H. sečné rány hlavy s tříštivým rozlámáním lebky,“ stojí v obžalobě. Příčinu úmrtí Marie D. prý nebylo vzhledem k pokročilé hnilobě těla možné určit.

Tomáš F. u soudu popsal svoji verzi celého příběhu. S Přemyslem a Marií prý 6. června vyrazili na chatu ve Velké Pasece, kde si nějaký čas povídali. Pár se následně začal hádat, načež Tomáš F. z místnosti odešel. Když se vrátil, slyšel stále hádku a následně zvuky napadení. „Když jsem se dostal do obýváku, paní Marie D. byla na zemi bez známek pohybu,“ řekl. „Situace byla taková, že byla na místě mrtvá,“ dodal Tomáš F. Tělo pak prý spolu s Přemyslem hodili do vodní nádrže Švihov - muž mu údajně vyhrožoval, že vraždu hodí na něj.

Následně obžalovaný podle své výpovědi zabil Přemysla poté, co ten na něj začal útočit, a jeho tělo také hodil do nádrže.

Podvod?

Druhý obžalovaný Jiří N. vypovídal u soudu ve čtvrtek, obžalobu z podvodu odmítl. Chtěl prý vilu koupit, nikoliv získat podvodem. Dohoda podle něj zněla tak, že za ni zaplatí 2,5 milionu korun a Přemysl za zprostředkování obchodu dostane 500 tisíc eur jako provizi. O vraždě prý nevěděl, když se dozvěděl o nálezu těl v Želivce, byl prý v šoku a musel vyhledat psychiatrickou pomoc.

V úterý 29. září pak u soudu zazněly výpovědi znalců z oboru psychologie a psychiatrie, podle nich jsou oba muži nadprůměrně inteligentní a netrpí žádnou duševní poruchou. Pokud ale prý mezi Přemyslem a Tomášem F. došlo ke konfliktu, mohla taková situace vést k jednání zkratkovitého charakteru a mohla mít tragické důsledky. „Pokud šlo o tzv. nezvládnutý afekt nebo afekt podmíněný obavou z napadení, tak toto patří do normální psychologie, nikoliv psychopatologie,“ uvedl znalec Petr Kubej.

Záběry policejních potápěčů při prohledávání Želivky:

Video
Video se připravuje ...

Záběry policejních potápěčů při prohledávání Želivky. Nalezli zde dvě těla pohřešovaného páru. Policie ČR

Vražda Přemysla a Marie
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
16:02
29. 9. 2020

Soudce líčení přerušil, pokračovat bude zítra, tj. ve středu, v 9:30 ráno. Na řadu přijdou výpovědi dalších soudních znalců a svědků. 

 

Děkujeme za pozornost, vážení čtenáři, zítra budeme průběh soudního líčení sledovat online.

15:44
29. 9. 2020

Soudce čte výpověď další kamarádky Marie D. Ta uvedla, že v bubenečské vile byla kvůli domácímu násilí policie asi čtyřikrát. Žena popsala, že se Přemysl s Marií údajně poprali na dovolené v Itálii, kde Přemysl chodil tančit s nějakou ženou a Marii ignoroval. „Ona mu všechno platila, byl jako příživník,“ uvedla známá, podle níž si v Itálii pak Marie zlomila nohu na schodech.

15:20
29. 9. 2020

Žena uvedla, že i sama viděla konflikt mezi Přemyslem a Marií, kdy mu podle jejích slov na 5 vteřin „spadla maska a hrozně na ni zařval“. Jinak se prý ale na veřejnosti choval k Marii úplně jinak. Když se ale rozčilil, běhal po zahradě a řval, uvedla žena. Vila podle ní patřila Marii D. a mluvila s ní dokonce o závěti – rozhodně ji nechtěla nechat Přemyslovi H., chtěla, aby dům zůstal v rodině.

15:15
29. 9. 2020

Nyní vypovídá další svědkyně - kamarádka zavražděné Marie, kterou znala od dětství. Chodily spolu do divadla a na koncerty, sblížily se kolem roku 2000. Přemysl H. s ní prý už v té době žil, už tehdy si prý Marie D. stěžovala, že je to s ním těžké. „Nejdřív ji napadal slovně, pak i fyzicky,“ řekla svědkyně. Jejich vztah se podle ženy zhoršoval.  „Ukazovala mi modřiny na rukou, měla modřiny na klíčních kostech. Ona se ho čím dá víc bála,“ řekla.

 

Marii D. prý přesvědčovala, aby šla na policii a k lékaři, to prý Marie pak skutečně udělala. Jednou si údajně Přemysla H. policie i odvedla, potom se už ale prý Marie D. bála. Přemysl H. místo toho, aby uklízel, spíš nepořádek hromadil, byl i na zahradě. Uvnitř domu prý byly cestičky mezi haraburdím. „Byla nesmírně nešťastná,“ dodala žena. Sousedé prý Marii D. nabízeli, že jí pomůžou všechno uklidit, ona prý odvětila, že jsou Přemyslovy věci a na ty se nesmí sahat. 

15:01
29. 9. 2020

Svědkyně Přemysla H. viděla naposledy právě v tanečních první týden v červnu 2019. Pak prý měli možnost mít ještě větší soustředění 10. června, tam už ale nepřišel. „Zkoušela jsem mu volat, telefon i vyzváněl. Pak už byl hluchý, ale nevím, po jaké době,“ uvedla. 

 
14:55
29. 9. 2020

U soudu následně vypovídala další svědkyně, tanečnice, jež s Přemyslem čtyři roky navštěvovala taneční kurzy. „Já jsem ho poznala jako člověka, který nebyl schopen někomu ublížit,“ uvedla. Muž měl prý „free povahu“ a byl schopen se lidem omluvit. Podle ní s Marií D. bydlel, svědkyně vyjádřila pochybnosti nad tím, že by si nechal střechu nad hlavou prodat.

 

Uvedla, že Přemysl byl zpočátku nedochvilný, popsala ho také jako nedůsledného člověka. „Někdy jsem z něj cítila takovou spíše vychytralost,“ uvedla žena.  Vztahy mezi ním a Marií D. spolu prý moc neřešili - podle svědkyně se Přemysl staral o zahradu. 

14:35
29. 9. 2020

Slovo chce Tomáš F. obžalovaný z vraždy. Uvedl, že pohrabáč, kterým Přemysla uhodil, nebyl součástí stojanu, prý tam jen volně ležel a byl celý černý. Soudce se následně ženy zeptal, zda tam nemohl být ještě nějaký starší. „Já o ničem takovém nevím,“ uvedla. Zmínila, že tam mohly být tyče na opékání buřtů – ty mají dřevěnou rukojeť a mají na konci vidličku.

14:20
29. 9. 2020

Vypovídá svědkyně - žena, která Tomášovi F. pronajala dům, kde k vraždě došlo. Popisuje jak dům vypadá. Tomáš F. si prý objekt pronajal pod záminkou, že tam chce uspořádat teambuilding. Když si od něj prý objekt převzala, jen jí řekl, že se tam rozbil lustr. „Nějaký muž v opilosti máchl rukou a tím se ten lustr rozbil,“ uvedla, jak jí to údajně Tomáš F. vysvětlil. Nic neobvyklého prý v domě nenašla - žádné skvrny ani kapky. 

14:15
29. 9. 2020

Obhájci se nyní seznamují s novým důkazem - pohrabáčem, kterým Tomáš F. podle svých slov v domě v Nové Pasece udeřil Přemysla H. Policie si ho vyzvedla u majitelů, státní zástupkyně předmět přinese zítra. Obhájci i obžalovaní si zatím prohlíží dokumentaci.

14:08
29. 9. 2020

Obhájce Tomáše F. se ptá znalců, zda se jeho reakce nějak vymykají. Na to mu oba znalci odpovídají, že jeho reakce byly normální. Tomáš F. s nimi prý hovořil často s úsměvem. „Byl mentálně natolik dobře vyladěn, že se dokázal jevit uvolněně a často s úsměvem,“ uvedl znalec.

14:04
29. 9. 2020

Státní zástupkyně Jana Murínová připomněla, že Tomáš F. ve své výpovědi připustil, že Přemysla H. zabil. To uvedl až u minulý týden u soudu, dříve prý o ničem takovém nemluvil. Znalec Kubej řekl, že pokud mezi muži došlo ke konfliktu, může taková situace vést k jednání zkratkovitého charakteru a může mít tragické důsledky. „Pokud šlo o tzv. nezvládnutý afekt nebo afekt podmíněný obavou z napadení, tak toto patří do normální psychologie, nikoliv psychopatologie,“ uvedl Kubej.

13:49
29. 9. 2020

„Ani ovládací, ani rozpoznávací schopnosti nebyly snížené,“ uvedl k oběma mladíkům psychiatr. 

 
13:47
29. 9. 2020

Intelekt Jiřího N. popsal znalec Klose v pásmu nadprůměru, žádnou zásadní psychopatologii nezjistil. Znalci k obou obžalovaným řekli, že na základě jejich hierarchie osobních hodnot není agresivita pro ně přijatelným řešení zátěžových situací.

13:45
29. 9. 2020

U Jiřího N. nenašli z psychiatrického hlediska znalci žádné příznaky duševní poruchy ani zneužívání návykových látek nebo alkoholu. „Nebyla zjištěna klinicky zřejmá porucha osobnosti,“ uvedl znalec Kubej.

 
13:41
29. 9. 2020

Podle soudního znalce z oboru psychologie Jiřího Klose je Tomáš F. nadprůměrně inteligentní. „Žádné patologie v oblasti osobnosti jsem nenašel,“ uvedl znalec.

13:37
29. 9. 2020

Jako první vypovídá soudní znalec z oboru psychiatrie Petr Kubej. Podle svých slov u obžalovaného Tomáše F. nezjistil žádné duševní choroby ani zřejmou poruchu osobnosti. Nic podle něj ani nenasvědčuje tomu, že by obžalovaný jednal pod vlivem návykových látek. Více toho podle svých slov jako psychiatr nezjistil.

 
13:15
29. 9. 2020

Obžalovaní mladíci dorazili do soudní síně. Tomáše F., jehož viní z vraždy Přemysla a Marie, přivedli v poutech, je oblečený stejně jako při líčení minulý týden - má modré sako, košili, béžové kalhoty a polobotky.

 
11:45
29. 9. 2020

Dobrý den, vážení čtenáři,

 

vítáme vás u online přenosu ze soudní síně pražského městského soudu, který pokračuje v rozplétání případu vraždy Přemysla a Marie kvůli vile v Bubenči. Soud pokračuje dnes od 13:00.

16:15
24. 9. 2020

Děkujeme za pozornost, soud se pro dnešek přerušuje. Pokračovat bude v úterý 29. září, sledovat ho budeme opět v online reportáži. Hovořit budou další svědci, na řadu přijdou i znalci ze soudní psychologie a psychiatrie i ze soudního lékařství. Státní zástupkyně zároveň požaduje rekonstrukci na místě činu za přítomnosti obžalovaného Tomáše F.

16:12
24. 9. 2020

Nyní se čte pro dnešek poslední výpověď, a to svědkyně Emílie, která s Marií D. chodila na základní školu. Marie D. podle ní chodila do centra pro domácí násilí. Obě ženy se potkávaly mimo jiné na třídních srazech. „Někdy před ním musela utéct do koupelny a zamknout se,“ uvedla žena.

15:45
24. 9. 2020

Čtou se výpovědi dalších členů rodiny Přemysla H. Jeho další bratr Radovan ho prý naposledy viděl před šesti lety. Ludmila H., jejich matka, která bydlí v domově důchodců, uvedla, že Přemek k ní jezdil nejčastěji ze synů.

15:35
24. 9. 2020

Nyní čte soudce výpověď Přemyslova bratra, který je v invalidním důchodu a trpí maniodepresivní psychózou. Prý Přemysl H. chtěl, aby se s Marií D. vzali, ale na to nikdy nedošlo. Seznámil se s ní na vysoké škole, kde ona učila jazyky. Přemek prý každý týden volal jejich matce do domova důchodců, od ní se jeho bratr dozvěděl, že je nezvěstný. Moc se prý nevídali, osobně ho viděl naposledy několik let před vraždou.

 

„Chtěl od ní kousek vily, asi na dožití,“ uvedl o Přemyslovi s tím, že mu však Marie „nic nedala“. „Rozhodně nechtěli někam utéct nebo spáchat sebevraždu,“ uvedl.

15:28
24. 9. 2020

Soudce čte další výpovědi sousedů a známých Přemysla a Marie, veskrze hovoří podobně jako předchozí svědci - v domě, kde pár žil, byl prý nepořádek, jejich vztah byl podle nich zvláštní.

15:02
24. 9. 2020

U soudu nyní hovoří Zdeněk, synovec Marie D. Vídal se s ní při rodinných příležitostech nebo jí pomáhal s počítačem. „Teta si vždycky stěžovala na bordel v domě,“ uvedl s tím, že o tom mluvila už asi čtyři roky. „Jejich vztah byl pro mě vždy záhadný,“ řekl k Přemyslu H. Nikdy je nevnímal jako partnery, dříve si myslel, že jsou dokonce jen spolubydlící.

14:45
24. 9. 2020

U soudu nyní vypovídá další sousedka, která podle svých slov znala Marii D. od narození. „Od zimy 2018/2019 se její stav hodně změnil,“ uvedla žena u soudu. „Řekla mi, že na Přemyslovy věci nesmí sáhnout, že by ji zabil,“ uvedla žena, jež bydlela hned vedle nich. 

 

Vypověděla, že v domě se často a hodně křičelo. „Přestalo jí vadit, že to slyší okolí,“ řekla žena o Marii. V noci v den vraždy podle ní v domě nikdo nebyl. „Můj pocit je ten, že to je úchyl, psychopat,“ řekla o Přemyslu H. a dodala, že jí Marie D. vyprávěla, že když Přemysl dělal něco na domě, nechal si to od ní zaplatit. 

14:35
24. 9. 2020

Soudce čte výpověď dalšího souseda, který se s Přemyslem a Marií znal asi sedm let. „Jednou mi ukázala modřiny s tím, že to má od Přemka,“ uvedl o Marii. Popsal, že měli v domě hodně nepořádku, on sám prý občas Přemyslovi pomáhal věci odvážet. „Brečel, že stále nemá peníze,“ uvedl svědek. „Jednou mi Marie D. řekla, že on (Přemysl, pozn. red.) nedostane nic. Řekla, že dostane prd za to, jak se k ní chová,“ dodal soused.

13:45
24. 9. 2020

Nyní se čte výpověď Petry K., která s Přemyslem chodila do tanečních. „Pusinka tam, pusinka sem,“ uvedla žena do protokolu. Přemysl prý dával na facebook videa, jak tancují, ale v soukromí se příliš nestýkali. Přemysl H. byl prý starší než její matka a řekl jí, že je neplodný. „Říkal, že je sám, nikdy mi neřekl, že by měl nějakou ženu,“ uvedla žena s tím, že si myslela, že Přemysl žije v malém bytě. O jeho finanční situaci prý vůbec nic netušila. On sám nic moc neplatil, zhruba dvakrát za tu dobu, co se znali.

13:31
24. 9. 2020

Státní zástupkyně žádá, aby majitelé domu poskytli krbové nářadí policii. Ubytování prý poskytovala svědkova snacha, která má covid-19, je proto v karanténě a nemohla k soudu dorazit.

13:30
24. 9. 2020

Nyní hovoří Jiří Š., majitel domu na Velké Pasece, který si podle obžaloby den před vraždou pronajal Tomáš F. a kde podle jeho výpovědi zemřela Marie a následně i Přemysl. Svědek uvedl, že se jedná o rodinný dům, který vybudoval s manželkou a pronajímají ho. Lidé se tam jezdí přes léto rekreovat.

 

Soudce chce, aby Jiří Š. popsal, jak dům vypadá a zda je v něm krb. Soudce se ptá, zda je v domě také nářadí ke krbu a jak vypadá. „Je tam pohrabáč? Jak vypadá?“ táže se soudce. „Myslím, že je kulatý,“ odvětí svědek. Soudce se následně ptá, jestli našli v domě nějaké skvrny nebo něco podobného, na to však Jiří Š. odvětí, že tam nic nenašli.

13:23
24. 9. 2020

Soudní líčení po přestávce pokračuje. Vypovídá svědkyně Zuzana O., úřednice katastrálního úřadu v Praze. Soudce se jí ptá na obecný postup - na to, jak probíhá vklad do katastru a co dělá úřad, když najde nějaká pochybení.

11:53
24. 9. 2020

Následuje hodinová přestávka, soud opět začne ve 13:00.

11:52
24. 9. 2020

Následuje výpověď ženy, inženýrky, která Marii D. měla poradit s rekonstrukcí. Zavražděná žena si prý stěžovala na problémy s řemeslníky, často jí volala kvůli problémům s opravou terasy. „Byl takový parazit, nepracoval, žil z jejích peněz,“ řekla k Přemyslovi H., kterého viděla osobně ve vile. „Působil na mě divným dojmem, myslela jsem, že je to blázen,“ uvedla žena s tím, že měl být vůči Marii D. agresivní. Marie D. podle ženy prý vždy říkala, že mu vilu nenechá. Marii popsala jako hodně kulturní ženu, která chodila na koncerty nebo do divadla.

11:50
24. 9. 2020

Nyní vypovídá sestřenice zavražděné Marie D. V dětství se prý setkávaly, v dospělosti byla vzdělaná a učila jazyky, měla i kontakty v zahraničí a často měla i návštěvy, řekla o Marii. Rodiče jí zemřeli, nebyla vdaná a neměla děti. Měla prý ale poměrně dost bratranců a sestřenic. Marie prý byla jedináček s přísnou výchovou, uvedla sestřenice. „Řeknu jednu podstatnou větu. Marie měla úžasné partnery, ale nic jí nebylo dovoleno. Její otec říkal, že žádný holoprdeláč do rodiny nepřijde,“ vypověděla žena.

 

Přemysl H. se s ní prý seznámil až po smrti jejího otce. Tehdy byl prý úspěšný, pak se mu ale prý přestalo dařit. „Byl nějakou dobu uplně bez příjmů, v roce 2002 si založil firmu Artographie,“ sdělila žena. Prodával mapy a fotografie, některé prý i sám vyráběl. Na úřadě byl hlášen proto, že Marie D. se bála, že k nim přijde někdo zabavovat majetek.

 

Chodili spolu prý za kulturou, koncem srpna měli jet na Chopinův festival do Mariánských Lázní. Svěřovala se jí, že měl Přemysl H. často záchvaty vzteku. Závěť prý Marie D. chtěla napsat na někoho, kdo vilu nikdy neprodá - chtěla totiž, aby dědictví zůstalo v rodině. „Byla na vile závislá, nikdy by ji neprodala,“ uvedla sestřenice. Sama Marie prý Přemyslu H. říkala, ať od ní odejde a založí si vlastní rodinu. „Hodně se hádali kvůli nepořádku, který tam tahal,“ dodala žena. Marii prý viděla naposledy na konci května 2019 na cvičení, na které k němu chodila. Měla přijít i dva dny před vraždou, ale omluvila se.

11:42
24. 9. 2020

Přemysl H. měl podle sousedky prý zájem o tanec. „Nám i Marii ukazoval ženy, se kterými tančil,“ uvedla. Vyhledával prý ženy kvůli tomu, aby měl kde bydlet, s nějakými ženami z tance prý i spával.

 

Chtěla se s ním Marie někdy rozejít? „Jen asi před dvěma roky měla úraz v Itálii. On ji měl shodit ze schodů, ale nic konkrétního mi neříkala,“ uvedla sousedka s tím, že Marie D. prý asi dvakrát volala na policii s tím, že jí Přemysl ublížil. V Itálii na dovolené prý měl Přemysl sex s nějakou ženou a od Marie D. dostal pár facek.

 

Marie D. podle sousedky nechtěla jezdit ani na jeho chalupu, přišlo jí proto divné, že by jeli do Ledče. „Přemysl si myslel, že je krásný, že ho všechny ženy chtějí,“ uvedla žena.  Dobrovolně by prý Marie D. podle ní dům za 2,5 milionu neprodala, měla synovce, který po ní měl dědit.

11:38
24. 9. 2020

Nyní hovoří sousedka Marie D. Přemysl H. jí prý pomáhal s manželem, který ochrnul. „Pak z něj vylezlo, že je nezaměstnaný, tak jsme mu dávali nějaké peníze,“ uvedla žena. Přemysl H. byl podle ní nepořádný, hromadil věci, které našel v kontejnerech. „Když byl mladší, tak se jí líbil, byl prý dobrý na sex,“ řekla ke vztahu Marie D. a Přemysla H.

 

Jejich vztah ale popsala jako poměrně bouřilvý, Marie D. prý nikdy nechtěla, aby u ní byl natrvalo přihlášený. „Týden se milovali, týden si šli po krku, on mlátil vším, co měl po ruce,“ uvedla sousedka. „Byl to malý vzteklý chlap, na druhou stranu byl velice inteligentní,“ řekla. Marie D. podle ní nikdy nechtěla dům prodat, ani aby ho Přemysl H. dostal. „Ona ho vlastně živila, nepracoval,“ vypověděla.

11:35
24. 9. 2020

Čte se výpověď Tomáše B. z Církve československé husitské. Ten uvedl, že měl 6. června vozit sestru S. na různé akce po Praze, stejně tak 8. června, což se ale neuskutečnilo. Z Přemyslova čísla mu prý přišla SMS, že se mu udělalo špatně a že se ozve později. „Bylo to neobvyklé a nemohu říct, že by někdy někam nepřijel,“ uvedl do protokolu.

 

U soudu vypovídala také výše zmíněná sestra S., kterou Přemysl služebním autem občas vozil. „Patriarchovi přišla nesmyslná SMS, kterou měl Přemek poslat,“ uvedla s tím, že jí přišlo podezřelé, že se podepsal jinak než obvykle. „Až dodatečně jsem si říkala, že to nemusel psát on,“ uvedla.

11:28
24. 9. 2020

O víkendu to prý neřešili, v pondělí pak Přemysla H. hledali u něj ve vile, stálo tam ale jen soukromé auto, firemní bylo pryč. Zkoušeli mu pak několikrát volat a psali i SMS, která podle Aleše P. byla doručena, nikdo se už ale neozval. 

 

Po uplynutí týdne se prý zjistilo, že se auto našlo v Maďarsku, nato šel Aleš P. na policii, kde vše nahlásil.

11:25
24. 9. 2020

S Přemyslem prý mluvil naposledy 6. června. O den později měl na zasedání církevní rady ve 14:00 vyzvednout sestru S., ale nedorazil. Aleš P. mu pak podle svých slov zkoušel volat, jedno číslo ale bylo nedostupné a druhé nikdo nezvedal. Ten den, tedy 7. června 2019, pak prý Přemysl H. napsal dalšímu společnému známému omluvnou SMS. „Neviděl jsem ji, ale mělo v ní být uvedeno, že se mu neudělalo dobře a že si potřebuje vzít volno a že se po víkendu ozve,“ stojí ve výpovědi svědka Aleše P. Pak ho prý přestali hledat. 

11:20
24. 9. 2020

Aleš P. do protokolu uvedl, že Marii D. kromě dvou setkání neznal a o společném soužití Přemysla H. a Marie D. nic nevěděl. Až po jejich zmizení se od společného známého dozvěděl bližší informace - známý prý uvedl, že měl být Přemysl H. ke své družce agresivní, srazil ji prý ze schodů.

11:02
24. 9. 2020

Čte se výpověď svědka Aleše P. z Církve československé husitské. Pro tu Přemysl H. pracoval jako řidič, auto, se kterým přijeli do Velké Paseky a jež skončilo v Maďarsku, bylo podle něj firemní. Muž vypověděl, že s Přemyslem H. naposledy mluvil 6. června 2019, v den vraždy. Poté ho kvůli autu začali hledat.

10:58
24. 9. 2020

„Své jednání nevnímám jako podvod vůči Marii D., Přemysl H. koupil nemovitost, já pak od něj firmu,“ uvedl Jiří N. Peníze měl prý primárně od prarodičů. Když se dozvěděl o vraždách na dalším výslechu poté, co našli těla, řekl, že pořád doufal, že to není pravda. „Srovnat se s tím není jednoduché, musel jsem vyhledat psychiatrickou pomoc,“ dodal.

10:54
24. 9. 2020

„Nezajímá mě způsob, jakým to zařídí, ale výsledek se dostavil,“ řekl ke slibu Přemysla H., že zařídí prodej.

 

Jak podle něj Přemysl H. oznámil Tomáši F., aby jejich auto odvezl do Maďarska? „Domnívám se, že měl dostat písemnou zprávu, ale tu jsem neviděl,“ řekl Jiří N. Od Tomáše F. prý na otázku, proč auto do Maďarska vezou, dostal vágní odpověď a myslel si, že je tam pár v termálech. Jiří N. podle svých slov viděl, jak Tomáš parkuje v nějakém stromořadí. „Když se vracel, nesl nějaké tašky a kanystr,“ uvedl Jiří N. s tím, že si myslel, že mu dotankoval auto.

 

Poté si prý podle jeho slov volali taxíka, neměli s sebou telefon. „Tom říkal, že ho nebudeme potřebovat. Divná mi byla celá ta akce, že si Tomáš nebere telefon, jsem nevěděl,“ uvedl. To, že se oba pohřešují, se dle svých slov dozvěděl až od policie. „Vím určitě, že se setkali, ale o nějaké chalupě mě informovala až policie,“ řekl ke schůzce ve Velké Pasece.

10:52
24. 9. 2020

„Proti této sumě překvapivě neměl žádné námitky,“ uvedl Jiří N. k dvouapůlmilionové částce. On sám prý cenu nemovitosti odhadl na desítky milionů. Muž podle obžalovaného mladíka potřeboval rychle peníze kvůli dluhům. Obchod se měl uskutečnit tak, že jeho partnerka převede dům na jeho firmu, kterou on vzápětí prodá Tomášovi a Jiřímu. „Bavili jsme se o tom, že ona sama by nám vilu nikdy neprodala,“ uvedl obžalovaný. Podvod v tom ale nespatřoval. Majitelka nemovitosti se podle něj žádného jednání nikdy nezúčastnila.

 

Přemysl H. měl podle Jiřího N. podat návrh na vklad do katastru, stále se ale neměl k předání dalších dokumentů. „Pan H. měl pak v plánu cestu na východ, tak jsme mu nabídli, aby to vyřídili v Ledči, kde měl Tom v tu dobu pobývat,“ uvedl Jiří. V době, kdy k vraždě podle obžaloby došlo, byl prý Jiří N. v zahraničí. Po tom, co se s párem stalo, prý nepátral.

 

Tomáš F. mu pak prý řekl, že Přemysl H. ho požádal o odvoz vozu do Maďarska. Dojeli do tamního technického areálu, kde prý Tomáš s autem odjel, zatímco Jiří N. šel na procházku. 

10:36
24. 9. 2020

Jiří N. popsal, že se zavražděnou Marií D. se seznámil asi před pěti lety, když hledal bydlení. V jejím domě ale kvůli hygienickým podmínkách bydlet podle něj nešlo. Kolem domu prý s Tomášem F. chodili běhat a občas se potkávali s Přemyslem H. „O nemovitost jsme měli dlouhodobý zájem a v souvislosti s tím jsme Marii D. několikrát oslovili,“ uvedl s tím, že žena dům ale prodat nechtěla.

 

Na přelomu března a dubna mu prý Přemysl H. řekl, že by mohl zprostředkovat prodej. Za dům chtěl 2,5 milionu a k tomu chtěl provizi 500 tisíc eur. „Byla to provize, ale říkali jsme tomu půjčka. Bylo jasné, že to nemusí splácet,“ řekl Jiří N. ve výpovědi.

10:30
24. 9. 2020

Jiří N. ve své výpovědi mimo jiné uvedl, že když jeli do Maďarska, aby se zbavili auta poškozených, neměli s sebou mobilní telefon, orientovali se podle mapy. Divné mu to prý nepřipadalo.

10:14
24. 9. 2020

Druhý obžalovaný, Jiří N., se nechce k jeho výpovědi vyjadřovat. Má za to, že ve výpovědi řekl vše podstatné. Soudce bude číst jeho výpověď z přípravného řízení.

10:09
24. 9. 2020

Nyní se Tomáše F. ptá jeho obhájce na to, zda v úderech do hlavy Přemysla H. byly nějaké časové mezery. Tomáš uvádí, že muže praštil dvakrát těsně za sebou.

 

Soudce se ptá na nůž, kterým ho měl Přemysl H. napadnout. „Plát byl asi černý, čepel byla dlouhá asi takhle, asi 20 cm,“ ukázal obžalovaný rukama. Soudce namítá, že podle toho, co mladík ukazuje, mohl být nůž i delší. 

10:07
24. 9. 2020

Tomášův obhájce žádá krátkou poradu. „Rekonstrukce bych se případně zúčastnil, bude-li to požadováno,“ odvětí následně obžalovaný mladík.

10:03
24. 9. 2020

Státní zástupkyně se Tomáše F. ptá, zda je ochoten zúčastnit se rekonstrukce na místě činu. Na to mladík nechce odpovědět, chce to nechat zatím otevřené.

9:58
24. 9. 2020

V obývacím pokoji Tomáš prý Přemyslu H. omotal hlavu ručníkem, protože tam byla krev. Soudce ho opět vyzval, ať mluví víc nahlas. „Včera už jsem to opakoval asi dvacetkrát,“ napomenul ho znovu.

9:54
24. 9. 2020

Výslech obžalovaného pokračuje. Státní zástupkyně Jana Murínová se ozvala, že mu chce položit ještě několik otázek. Žádá Tomáše F., aby popsal pohrabáč, kterým Přemysla H. ubil. „Byla to hranolovitá tyčka se zakulacenou rukojetí,“ řekl. Tyč měla podle něj zahnutou špičku, měřila zhruba půl metru a byla z oceli nebo slitiny.

9:50
24. 9. 2020

Tomáš F. (25) žádá, aby mohl při jednání pít, soudce mu jasně odvětil, že v jednací síni se nepije.  Výslech obžalovaného Tomáše F. bude ještě pokračovat, včera totiž nebyl dokončen. Obhájce žádá krátkou poradu, pak se bude obžalovaného dotazovat. Pak se k jeho výpovědi vyjádří další obžalovaný, medik Jiří N. (25).

 
9:44
24. 9. 2020

Tomáše F. obžalovaného z vraždy přivádějí do soudní síně v poutech. Je oblečen stejně jako včera - na sobě má béžové kalhoty, modré sako a polobotky. 

VIDEO
Video se připravuje ...
 
9:25
24. 9. 2020

Ve středu u soudu vypovídal Tomáš F. obžalovaný z vraždy. Uvedl, že nejprve na chatě ve Velké Pasece zavraždil Přemysl svou družku Marii. Následně mladík popsal, že na něj Přemysl zaútočil nožem, on ho proto praštil pohrabáčem, který nahmatal, když upadl na zem. 

 

Shrnutí Tomášovy výpovědi si můžete přečíst zde.

 
9:23
24. 9. 2020

Dobré ráno, vážení čtenáři,

vítáme vás u online přenosu ze soudní síně Městského soudu v Praze. Na lavici obžalovaných sedí Tomáš F., jehož viní z vraždy partnerského páru Přemysla a Marie, kteří zmizeli 6. června 2019. Druhým obžalovaným je Jiří N., jenž je viněn z podvodu. Zavražděný pár podle obžaloby chtěli mladíci připravit o vilu v Bubenči v hodnotě desítek milionů. Stání začíná v 9:30.

 
17:28
23. 9. 2020

K soudnímu stání byla předvolaná taky svědkyně pracující na pobočce České pošty v Ledči nad Sázavou. Žena již dříve vypověděla, že v červnu 2019 si k ní přišel někdo ověřit doklady: „Vím, že to byl červen. Před koncem otevírací doby přišel muž, přinesl si kupní smlouvu a chtěl z ní tři kopie,“ uvedla svědkyně s tím, že si jeho tvář nevybavuje a protože byl dotyčný za sklem. „Co bylo obsahem smlouvy, vůbec netuším,“ řekla o pětistránkovém textu, který si s sebou muž měl donést.

Soud požádal oba obžalované, aby si sundali roušky a svědkyně si je mohla prohlédnout. Nikdo z přítomných to ale podle zaměstnankyně České pošty nebyl.

Tím první den soudního stání končí a pokračovat se bude zítra s výslechem dalších svědků.

 
17:08
23. 9. 2020

Po dotazech soudce přišla řada na státní zástupkyni. Ta se obžalovaného Tomáš F. ptá, zda Marie D. ještě žila, když ji s Přemyslem nakládali do auta. Podle státní zástupkyně totiž pitva nepotvrdila konkrétní příčinu úmrtí, ale jednou z variant byla i smrt utopením. Marie mohla být ještě naživu, když ji položili do auta!

Státní zástupkyně se také zajímá, jak Marii D. spoutali, zatížili a kde vzali řetězy. Podle Tomáše F. použili řetězy z kufru auta Přemysla H. To však státní zástupkyně odmítla. Podobné řetězy byly totiž nalezené u Tomáše F. doma.

16:40
23. 9. 2020

Poté, co Marii D. hodili do přehrady, vyeskalovala mezi muži hádka. Podle Tomáše F. měl Přemysl H. na něj vytáhnout nůž a zaútočit. Tomáš F. zakopl a nahmatal na zemi pohrabáč, kterým se bránil. Nyní soudci nově prozradil, že Přemysla dvakrát udeřil a poté přestal, protože starší muž na něj přestal útočit: „Začal silně krvácet z hlavy,“ prozradil tiše mladík.

Poté muže naložil do auta a odvezl ho na podobné místo, jako se předtím s Přemyslem zbavovali Marie D. Později se domluvil se svým partnerem Jiřím N., že auto odklidí. Podle obžalovaného Tomáše F. však Jiřímu N. nic neprozradil o tom, že Marie a Přemysl jsou po smrti.

 
16:20
23. 9. 2020

Soudce se otázkami opět vrátil k vyostřené situaci na chatě. Nejprve chtěl po obžalovaném mladíkovi, aby mu znovu a přesněji popsal hádku mezi Marií D. a Přemyslem H. Následně se ptal na to, jak se rozhodli Přemysl H. a Tomáš F. naložit s tělem mrtvé Marie D. Obžalovaný mu víceméně zopakoval svoji předchozí výpověď.

15:55
23. 9. 2020

Soudce se dále zajímá, proč zavražděné zvali na jednání do chaty, když už byla transakce dojednána a měly se jen doladit detaily. Tomáš F. zopakoval, že se tam měl obchod dolaďovat a že Přemysl a Marie se na chatu stavili, protože měli cestu kolem, když jeli na východ.  

15:45
23. 9. 2020

Kdo vymyslel plán na koupi vily v Praze 6, nebylo v soudní síni rozumět. Podle Tomáše F. se měl Přemysl H. prezentovat jako člověk, který je schopný zařídit prodej vily. Na dotaz soudce, jakou měla vila hodnotu, obžalovaný odpověděl, že 35 až 40 milionů, spíše 40 milionů.

15:20
23. 9. 2020

Zpovídaný Tomáš F. soudci uvedl, že zavražděného Přemysla H. viděl poprvé osobně až na chatě. Do té doby s Přemyslem vždy jednal druhý obžalovaný Jiří N. Soudce se dále zajímá o to, kdo přišel na myšlenku, že by mohli nemovitost Marie D. koupit.

15:05
23. 9. 2020

Tomáš F. znovu zopakoval, že Přemysla H. zabil, když na něj útočil. Pak se prý vracel do Prahy a šel se podívat do vily v Bubenči. Tam to podle něj nevypadalo, že by se Přemysl s Marií chtěli stěhovat. 

 

Potom prý s Jiřím N. chtěli odklidit auto. „Možná jsem jenom doufal, že se to nějak vyšetří,“ uvedl obžalovaný Tomáš F.  „Co se týče zabití pana H., zpětně nevidím jinou možnost, než se bránit,“ řekl mladík. Soudce se ho následně zeptal, zda se cítí vinen. Tomáš F. odvětil, že se cítí být vinen kvůli tomu, že nenahlásil smrt Marie D. a spolupodílel se na ukrytí těla. „Mě to samozřejmě neskutečně mrzí vzít někomu život, bohužel už jsem neviděl jinou možnost,“ dodal.

14:58
23. 9. 2020

Jak zemřel Přemysl H.?

 

Přemysl H. prý po Tomášovi po usmrcení Marie D. začal chtít zbytek provize, načež začala krátká hádka. „Já už jsem to pojal tak, že je potřeba ho dostat ven a situaci ukončit,“ uvedl mladík s tím, že se na něj snažil „působit i fyzicky“. Podle obžalovaného pak začala strkanice, Tomáš F. se Přemyslovi bránil židlí a zakopl o koberec. „Svalil jsem se tam a jediné, co jsem kolem sebe našel, byl pohrabáč od krbu nebo nějaká tyčka,“ popsal.

 

Přemysl H. ho prý stačil bodnout nožem. „Poslední, co jsem viděl, byl nápřah nože. Dal jsem před sebe ruku a už jsem neviděl nic,“ uvedl Tomáš F. V tu dobu už prý bylo tělo Marie D. v přehradě - jak ho tam s Přemyslem H. dopravili, zřejmě obžalovaný popisoval v předchozí pasáži, kdy mu nebylo rozumět.

14:52
23. 9. 2020

Tomáš F. opět ztišil hlas a drmolí, nejde mu rozumět. Soudce ho znovu napomíná, aby mluvil hlasitěji, nerozumí mu prý ani senát.

14:48
23. 9. 2020

Poté, co zjistil, že je Marie D. mrtvá, začal se prý Tomáš F. dohadovat s Přemyslem H., co budou dělat, řekl u soudu. Přemysl mu prý vyhrožoval, že Tomáše F. označí za vraha. „Už jsem myslel, že to nebude mít žádné rozumné východisko, pak mi předestřel myšlenku, že musíme spolupracovat a vyřešit to spolu,“ uvedl Tomáš F. Zvítězila v něm prý myšlenka, že to bude jednodušší řešení.

14:42
23. 9. 2020

Tomáš F. se prý následně snažil mediovat spor mezi Přemyslem H. a Marií D., kdy si začali oba vyčítat věci ze života. „Já jsem se omluvil, že potřebuju zavolat panu N.,“ uvedl. Pak prý zhruba na hodinu a půl odešel. Když se do chaty vrátil, slyšel, že hádka stále probíhá. Následně se podle něj začaly ozývat zvuky napadení.

 

„Když jsem se dostal do obýváku, paní Marie D. byla na zemi bez známek pohybu,“ řekl. Když prý začal zjištovat, co s ní je, Přemysl H. začal blábolit, že upadla. „Situace byla taková, že byla na místě mrtvá ,“ dodal Tomáš F.

14:36
23. 9. 2020

Podle Tomáše F. se Přemysl s Marií chovali zmateně. „Zásadní zlom v jednání přišel, když jsme začali mluvit o finanční stránce věci,“ uvedl obžalovaný. Bylo podle něj evidentní, že oni počítali s jinou částkou. „Začalo krátké dohadování, kdo komu co kdy dal,“ řekl.

14:35
23. 9. 2020

Tomáš F. uvedl, že následovala dlouhá vyjednávání s Přemyslem H. Následně se ohradil vůči tomu, že měl dvojici vylákat z Prahy a že je plánoval zabít. „Měl jsem původně v plánu se s nimi scházet v Praze,“ uvedl. 

 

Dál popisuje, co dělal 6. června 2019, v den, kdy mělo dojít k vraždě. Prý si na chatě, kde se sešli, zhruba hodinu povídali o tom, co dělali, jak Marie D. učila jazyky na vysoké škole a podobně.

14:15
23. 9. 2020

Přemysl H. byl podle Tomáše F. motivován hlavně ziskem. Naznačili mu prý, že je možnost napsat smlouvu na určitou cenu a část peněz dát bokem. Obžalovaný mladík znovu zdůraznil, že Marii D. dávali různé nabídky a nabízeli jí všechno možné.

14:11
23. 9. 2020

Zásadní zlom podle Tomáše F. přišel při jednání s Přemyslem H. Ten prý sám přišel s myšlenkou, že by byl schopen s Marií D. něco dojednat. To, že Přemysl H. žije s Marií D. v Bubenči jako partner, se obžalovaný dozvěděl prý až v roce 2019. „Probíhaly nějaké schůzky mezi nimi a námi, začali jsme řešili detaily, jak bychom obchod mohli zprostředkovat,“ uvedl.

14:10
23. 9. 2020

Teď se chce Tomáš F. vyjádřit k tomu, z čeho je obviněn. Uvedl, že si hledal bydlení v Praze, když se seznámil s Marií D. - ta pronajímala část své nemovitosti jako nájemní bydlení. Podle obžalovaného však nebylo úplně vhodné pro bydlení z hygienických důvodů. „Postupně jsme se začali zajímat, proč je to v takovém stavu,“ uvedl s tím, že se Marie D. následně ptali, zda by nemělo smysl dům zrekonstruovat nebo prodat. „Zkoušeli jsme jí předestřít všelijaké nabídky, nebyli jsme ale schopni dostat se k nějakému příslibu,“ řekl Tomáš F.

14:07
23. 9. 2020

S Tomášem F. bylo podle jeho výpovědi vedeno trestní řízení, které bylo zastaveno v roce asi 2014, tehdy prý dostal roční podmínku.

„Známe se už skoro 7 let, seznámili jsme se během studia na střední škole,“ řekl na dotaz soudce, jaký měl vztah k druhému obviněnému Jiřímu N. „Partnerský i pracovní,“ upřesnil Tomáš F., načež ho jeho vlastní obhájce upozorňuje, aby mluvil pořádně a nahlas. „Ani já vás pořádně neslyším,“ řekl Tomášovi F.

14:05
23. 9. 2020

„Reálně jsem ji založil z alibistického hlediska, abych to řekl obecně,“ uvedl Tomáš F. k založení své společnosti. Prý ji založil pro případ, že by se rozhodl realizovat projekty, které plánoval, větší obchodní činnost ale podle něj nevyvíjela.

 

Obžalovaný uvedl, že připravoval projekt elektrárny, hned vzápětí však připustil, že započatý projekt nedotáhl do konce. Z firmy prý neměl za tři roky od roku 2016 do roku 2019 žádné větší zisky. Soudce se ptá, jak si tedy vydělával, na to Tomáš F. odpovídá, že obchodoval s pohledávkami. Na dotaz soudce, jaké zisky mu tato činnost generovala, odpovídá: „Jednotky milionů ročně.“ Následně upřesnil, že se jednalo o dva až tři miliony korun za rok.

13:59
23. 9. 2020

Tomáš F. mluví velmi potichu, téměř mu nejde rozumět. Soudce se ho ptá, kde má trvalé bydliště. Mladík odpovídá, že v Ledči nad Sázavou, kde bydlí i jeho rodina. Přechodně prý bydlel v Praze 6, kde sdílel domácnost s obžalovaným Jiřím N.

 

Dále se ho soudce ptá na jeho podnikání a studim. Střední školu prý dokončil v roce 2015 a následně nastoupil na matematicko-fyzikální fakultu, školu ale nedostudoval. „Podnikal jsem sám na sebe a přes svoji společnosti,“ uvedl. Svoji společnost zakládal podle svých slov v červnu 2016, jejím účelem bylo mimo jiné podnikání v oblasti pronájmů nebytových prostor.

 

Soudce Tomáše F. už třikrát napomenul, aby mluvil hlasitěji.

13:52
23. 9. 2020

Tomáš F. hodlá vypovídat, státní zástupkyně to ale nepovažuje za nutné. Následně padl návrh na oddělený výslech obžalovaných, na to ale soud nepřistoupil. Teď bude vypovídat Tomáš F.

13:46
23. 9. 2020

Obviněný Tomáš F. se následně chtěl poradit s advokátem, vyžádali si na poradu krátkou přestávku.

13:45
23. 9. 2020

Nezjištěným předmětem, kterým působil opakovaně velkou silou, způsobil Přemyslu H. sečné rány hlavy s tříštivým rozlámáním lebky, a to sečnou ránu v levé čelně spánkové krajině délky 12 cm zasahující ke kosti, sečnou ránu na rozhraní čelní a temenní krajiny délky 6,5 cm zasahující ke kosti, tříštivé rozlámání klenby a spodiny lební, kosti čelní, levé kosti spánkové, přední a střední jámy lební a tureckého sedla s puklinou pravé střední jámy lební a další zranění, vlivem nichž zemřel,“ vyjmenovala obžaloba s tím, že příčinu úmrtí Marie D. nebylo vzhledem k pokročilé hnilobě těla možné určit. „Pitevní nález odpovídá udušením z utopení,“ stojí v ní dále.

 

Obžalovaný pak prý těla naložil, odvezl je na most nad vodní nádrží Švihov, kde k nim připevnil lano a řetězy a zatížil je betonovým a žulovým kvádrem. Těla našli až policejní potápěči v říjnu po rozsáhlé pátrací akci.

13:40
23. 9. 2020

Tomáš F. pak Marii a Přemysla vylákal na parkoviště McDonaldu na exitu 66 dálnice D1, odkud za ním jeli renaultem rekreačního objektu ve Velké Pasece, který si den předtím pronajal. Tam je podle obžaloby v blíže nezjištěné době od 6. června, 16:28 hodin, do 7. června 2019 usmrtil.

13:32
23. 9. 2020

Státní zástupkyně Jana Murínová čte obžalobu: „Obvinění se od 21. dubna do 8. srpna 2019 v Praze 6 a jinde v úmyslu obohatit se na úkor poškozené Marie D. dohodli s poškozeným Přemyslem H. na tom, že od něj prostřednictvím společnosti Tomáše F. koupí za částku 200 tisíc korun společnost Artographie s.r.o. Následně dne 13. 5. 2019 uzavřel obviněný Jiří N. na pobočce České pošty v Praze 6 s Přemyslem H. smlouvu o převodu obchodního podílu, na základě níž se společnost patřící Tomáši F. stala vlastníkem společnosti Artographie.“ Tuto smlouvu následně podle obžaloby využili k padělání kupní smlouvy. 

 

„Obvinění využili k padělání smlouvu označenou jako kupní smlouva práva na užívání nemovitosti, kterou dne 3. 5. uzavřela Marie D. se společností Artographie zastoupenou Přemyslem H. Z této listiny vyňali poslední list obsahující závěrečné obecné smluvní ustanovení, podpisy a ověřovací doložky úřadu MČ Praha 6 a tento list použili do listiny označené jako smlouva kupní, na základě které měla Marie D. prodat nemovitost na adrese Praha 6, jejíž součástí je vila v Bubenči, společnosti Artographie za částku 2 500 000 korun,“ stojí v obžalobě.

13:15
23. 9. 2020

Oba obžalovaní se dostavili k soudu. Tomáše F., který je obžalovaný z vraždy Přemysla a Marie, předvedli v poutech. Má dlouhé vlasy, na sobě oblek s kravatou a polobotky.

 
13:02
23. 9. 2020

Co se od loňského května do loňského listopadu dělo?

 

13. května 2019 – společnost, kterou v roce 2002 založil Přemysl a kterou dlouhá léta vedl coby jediný jednatel, získává nového společníka. Stává se jím firma, jejímiž jednateli mají být oba čtyřiadvacetiletí muži, které policie později obviní ze zmizení staršího páru.

 

6. června – Přemysl a Marie odjíždí služebním vozem z Prahy. Téhož dne jsou také naposledy viděni na veřejnosti. Stalo se tak na odpočívadle 66. kilometru dálnice D1 u benešovské obce Loket. „Bylo zjištěno, že jeden ze zadržených mužů je právě poslední osobou, která dne 6. 6. v odpoledních hodinách měla schůzku s pohřešovanými,“ uvedl šéf pražské mordparty Josef Mareš. Od tohoto dne měl také obviněný pronajaté rekreační zařízení u nedaleké obce Hněvkovice, kde naposledy zaznamenali signál zmizelých. Podle Mareše se zde zavražděný pár stoprocentně nacházel.

 

12. června – Na policii je podáno oznámení o pohřešování Přemysla a jeho družky. Případ přebírají pražští kriminalisté. Další den je v Maďarsku za podivných okolností nalezeno jejich vozidlo Renault Fluence v průmyslovém areálu u Ostřihomi poblíž hranic se Slovenskem. „Z vozidla byly sňaty státní poznávací značky a taktéž byl vnitřek vozidla polit pravděpodobně benzinem či naftou,“ nechal se slyšet Mareš.  

 

CELOU ČASOVOU OSU PŘÍPADU SI PŘIPOMEŇTE ZDE.

 
12:46
23. 9. 2020

Motivem vraždy byl podle závěrů vyšetřovatelů zájem mladíků o vilu v pražské Bubenči v hodnotě zhruba 50 milionů. Tu chtěli získat podvodem, dům předtím patřil právě zavražděné Marii.

 
12:43
23. 9. 2020

Policejní potápěči loni na podzim několik dní prohledávali vodní nádrž Švihov, než těla skutečně našli. Připomeňte si, jak tehdy pátrání probíhalo.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
12:40
23. 9. 2020

Vážení čtenáři,

 

vítáme vás u online přenosu ze soudní síně pražského městského soudu, kde ve 13:00 začne hlavní líčení v případu zavražděného páru Přemysla a Marie. Rodina je pohřešovala od 6. června 2019, jejich těla loni v říjnu našli policejní potápěči svázaná řetězem na dně vodní nádrže Švihov zvané Želivka. Z vraždy je viněn 24letý fyzik Tomáš F. a hrozí mu až 20leté vězení či výjimečný trest. Jeho komplicem měl být medik Jiří N., ten je viněn z povodu a ve vězení může skončit až na deset let. 

Fotogalerie
65 fotografií