Nehoda se stala kolem třinácté hodiny na křižovatce ulic Olbrachtova a Budějovická v Praze 4. Hrůznému okamžiku přihlížela na rušné křižovatce řada svědků, ti hned volali policii a záchranku. Motorkář i chodkyně se vážně zranili a záchranáři na místě oba museli uvést do umělého spánku a napojit na umělou plicní ventilaci, pak je převezli do nemocnice. 

Po nehodě se do diskuse pod článkem na Blesk.cz zapojila řada svědků, kteří jí přihlíželi. „Motorkář je v tom docela nevinně. Snažil se to ubrzdit, že se mu zadní kolo zvedlo a málem přelítnul, protože paní vkročila na přechod i přesto, že měla červenou,“ uvedla jedna z přihlížejících s tím, že žena se nerozhlédla a navíc měla na uších nasazená sluchátka. 

To, že na přechodu pro chodce v té době svítila červená, potvrdila i další svědkyně. Dodala však, že motorkář nejspíš také projel křižovatku na červenou. „Vyhlížela jsem autobus a viděla jsem, jak jede velkou rychlostí motorka rovně přes křižovatku ze směru, kde stála auta ještě pár minut na červené,“ popsala.

„Jel jak blázen. Brzdnou dráhu jsme neviděli, jen slyšeli ránu, jak do ní narazil,“ popsal další ze svědků, který viděl srážku z jedné z okolních budov. „Zda on jel na červenou, nebo ona šla na červenou, je teď jedno. Oba tam leželi jako mrtví až do doby, než je nakládali do sanitek,“ dodal.

Možná nebude chodit

Motorkáře se zastala také firma, v níž pracuje jeho otec. „Bylo mokro. Byl v tom nevinně, jel na zelenou. Teď bojuje o to, jestli bude vůbec chodit,“ uvedla na facebooku. 

Policie zatím do případu více světla nevnesla. „V současné chvíli si celou nehodu přebrali kriminalisté z odboru dopravních nehod, ti teprve budou zkoumat všechny okolnosti,“ uvedla mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová.

Fotogalerie
7 fotografií