Incident se stal za nouzového stavu 24. dubna ve stanici metra Náměstí Míru. Před konfliktem se muži pohádali a pro napadeného nakonec potyčka skončila frakturou nosních kůstek, tržnou ránou nad pravým okem, pohmožděninami v obličeji a v pravé části trupu. To darebákům nestačilo, a když jejich oběť pod přívalem pěstních úderů skončila na zemi, pokračovali kopáním a dupáním. 

Chránil si hlavu

„Od dalšího napadání je neodradila ani skutečnost, že ležící muž neměl proti početné převaze šanci se ubránit, a tak si rukama chránil alespoň hlavu. Zraněnému ještě stačili po napadení odcizit drobnosti za bezmála tisíc korun,“ uvádí policejní mluvčí Jan Rybanský. 

Kriminalistům se podařilo několik darebáků ztotožnit, po hlavních lotrech ještě donedávna pátrali.  Poté, co prosbu o pomoc zveřejnili, našli i ostatní gaunery.  „Na základě medializace celého případu a konkrétní činností kriminalistů bylo získano větší množství poznatků, které vedly ke ztotožnění osob na záběrech. V současné době jsou s nimi prováděny standardní úkony trestního řízení,“ uvedl Rybanský 11. června. Muži jsou podezřelí z výtržnictví, ublížení na zdraví a krádeže a za to, co provedli, jim hrozí až osm let v base.