Od obchodního centra v Hostivaři se 11letá dívka vydala v neděli 24. května krátce po poledni domů, nejspíš už odtud za ní šel mladý muž. Společně pak došli až k domu, kde holčička s rodinou bydlí. „Vzhledem k tomu, že se jedná o dům o cca sto bytech, tak se lidé v domě všichni neznají, a poškozená proto bez obav s cizím mužem nastoupila do výtahu,“ vysvětlil policejní mluvčí Jan Daněk.

Sotva se ale dveře výtahu zavřely, muž se na nebohou holčičku vrhl. „Muž na ni měl sexuálně zaútočit a začal ji osahávat v oblasti rozkroku, stehen a hýždí. Po zastavení výtahu dívka s pláčem utekla do bytu a tam vše řekla mámě,“ uvedl Daněk. 

Věc následně začali prověřovat kriminalisté, kteří zajistili kamerové záznamy. Je na nich zachycen muž, jak s dívkou nastupuje do výtahu a asi o dvě minuty později vybíhá z domu s telefonem u ucha. Policisté záběry zveřejnili a požádali veřejnost o pomoc se ztotožněním mladíka, to nakonec skutečně pomohlo. 

„Kriminalistům se podařilo díky medializaci celého případu získat cenná svědectví od občanů. Díky nim zjistili totožnost mladého muže, kterého vypátrali a následně obvinili z trestného činu pohlavní zneužití. Jednalo se o mladíka z Prahy. V současné chvíli probíhají ve věci standardní úkony trestního řízení,“ uvedla 12. června policejní mluvčí Hana Křížová a přidala slova díků. Podle informací Blesk.cz se jedná o muže polské národnosti.

Video
Video se připravuje ...

Policie hledá muže, který údajně ve výtahu pohlavně zneužil dívku (11). Policie České republiky

Fotogalerie
3 fotografie