Nešťastnou zprávu o vandalství vyvěsila městská část na sociální síti v pondělí 18. května. „Dne 15. 5. 2020 krátce po půlnoci došlo ke zničení lípy srdčité u posezení Václava Havla u Divadla Horní Počernice. Městská část tuto smutnou událost nahlásila na policii ČR,“ uvádí městská část na sociální síti. 

Policie se případem zabývá. „Celková způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na několik desítek tisíc korun,“ řekla Blesk.cz policejní mluvčí Eva Kropáčová. Policisté později upřesnili, že škoda šplhá k 50 tisícům.

Pod příspěvkem městské části na facebooku se objevilo plno odsuzujících komentářů. Podle uživatelky Jolany v parku běžně vysedávají skupinky bez roušek a popíjí alkohol. „Čekala jsem, kdy se něco nepříjemného přihodí,“ píše Jolana. „Už by konečně měly padat pořádné tresty za vandalství. Pokuta 100 000 Kč a nějaká ta veřejně prospěšná práce jako bonus navrch,“ přidává svůj názor Michal. 

„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu poškození cizí věci a intenzivně pátrají po možném pachateli,“ řekla Kropáčová. Začátkem června zveřejnili kamerové záběry, které zachycují podezřelého těsně předtím, než ke zničení lípy došlo. Pokud ho poznáváte, kontaktujte linku 158, vyzývají policisté.

Video
Video se připravuje ...

Kamery zachytily podezřelého. Policie České republiky

Fotogalerie
7 fotografií