Střelba se ozvala Musilovou ulicí v Šeberově v pondělí krátce po osmé večer. „Policisté po příjezdu na místo nalezli ženu, která utrpěla střelné poranění, a spolu se záchranáři okamžitě na místě začali poskytovat první pomoc, i přes velkou snahu záchranářů se ženu nepodařilo zachránit a žena těžkým poraněním podlehla,“ popsala Kropáčová. Ženě bylo 60 let. 

Útočník se dal po činu na útěk, ihned začala rozsáhlá pátrací akce. Zločince hledaly desítky policistů i vrtulník s termovizí! Zatím ale marně. „V současné době věc prošetřujeme pro podezření z násilného trestného činu a po pachateli stále pátráme,“ uvedla nakonec policejní mluvčí.

Hlavním podezřelým by měl podle informací FTV Prima být manžel zastřelené ženy. To ale policie ani v úterý, kdy se na míst činu vrátila, nepotvrdila. Útočník má podle dalších informací FTV Prima majitel devíti zbraní i zbrojního průkazu.

V neděli 15. 3. se obrátili policisté na veřejnost s výzvou o pomoc. Hledají řidiče, kteří v pondělí 9. března 2020 v čase od 17:30 do 20:30 projížděli Šeberovem nebo po Kunratické spojce a měli v autě kameru: „Prosíme veřejnost o spolupráci a žádáme o případné kamerové záznamy z palubních kamer automobilů. Případ je prověřovaný pro trestný čin vražda a po pachateli kriminalisté z prvního oddělení pátrají,“ řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk s tím, že se mají svědci ozvat na linku 158 nebo  na telefonní číslo 731 553 137.

Video
Video se připravuje ...

V pražském Šeberově měl někdo zastřelit ženu. 

Fotogalerie
33 fotografií