Strážníci v neděli večer projížděli Ravennskou ulicí v Horních Měcholupech, když je upoutalo stříbrné vozidlo a jeho řidič. Nedlouho předtím totiž přesně tohohle muže kontrolovali kvůli přestupku ve veřejném pořádku, takže moc dobře věděli, že 28letý týpek má zákaz řízení!

Neváhali a pustili se za ním. Ten, sotva je spatřil, dupl na plyn. S autem se mu dařilo prchat jen chvíli. Odbočil do protisměru a zastavil na chodníku. Tam ho nejspíš napadla neuvěřitelná myšlenka, jak se z průšvihu vyvléknout – ještě než strážníci došli k autu, přesedl si z místa řidiče na zadní sedadlo. Hned vedle svého tříletého synka, kterého celou dobu vezl a který usedavě plakal! Vepředu na místě spolujezdce seděl ještě další muž. 

Moc dlouho hříšník nezapíral – strážníkům se přiznal, že ujížděl právě kvůli tomu, že nemá řidičák. „Po celou dobu byl velmi nervózní, roztěkaný, celkově zrychlený a z jeho dechu byla cítit marihuana. Orientační test na drogy ukázal pozitivní hodnoty na amfetamin a metamfetamin,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Podle svých slov si dal ráno jointa a pervitin si aplikoval před čtyřmi dny. Test na alkohol měl negativní. „Na žádost Policie ČR byl řidič převezen na policejní služebnu. O jeho syna se postaral spolujezdec, který ho následně předal matce,“ dodala mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Řidič se zákazem řízení a pod vlivem drog ujížděl hlídce strážníků. Na sedadle měl přitom tříletého syna. Městská policie Praha

Fotogalerie
4 fotografie