„Bylo nám ohlášeno, že se v ulici Opletalova pohybuje muž se zbraní. Na místo jako první dorazili policisté ze Speciální pořádkové jednotky a Pohotovostní motorizované jednotky,“ sdělila Blesk.cz mluvčí Policie ČR Violeta Siřišťová. „Na místě zjistili, že muž má střelnou zbraň, kterou si míří na hlavu.“

Policisté muže vyzvali, aby zbraň zahodil. Ten podle mluvčí neuposlechl a proti policistům se rozeběhl. Při tom došlo k výstřelu, kterým si sám způsobil poranění na hlavě. „Policisté použili donucovací prostředky a zjistili, že se muž ohrožoval nikoliv střelnou, ale plynovou zbraní,“ dodala Siřišťová.

Video
Video se připravuje ...

U hlavního nádraží v Praze došlo ke střelbě. Muž chtěl plynovou pistolí spáchat sebevraždu, nakonec s ní vystartoval proti policistům. Ti ho museli zpacifikovat. Blesk.cz

Incident Blesku potvrdila mluvčí Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy Jana Poštová. „Byli jsme voláni k akci Policie ČR, kdy měl být muž ve věku 40 let nebezpečný sobě a svému okolí,“ sdělila mluvčí.

„Při vědomí jsme jej odvezli na neurologické vyšetření,“ uvedla Poštová, která nevyloučila přítomnost omamných látek. Zranění jiných osob mluvčí vyloučila.

Fotogalerie
28 fotografií