Vloupali se do oploceného areálu firem v Toužimské ulici a odešli s kořistí! Podle správce techniky pro mimořádné události, kterou mají záchranáři z ASČR uskladněnou právě v letňanském areálu, a zároveň záchranáře, jenž si občas zahraje v Ordinaci v růžové zahradě 2, Michala Milbauera se krádež odehrála v noci na neděli 19. ledna.

„Někdo přelezl plot, dal na kamery pytle a přeštípl zámek hlavní brány. Ještě stihl poničit plachtu přívěsného vozíku, sebrat dva žebříky a ukrást velkou plachtu, kterou pravděpodobně vodní skútr přikryl,“ popsal pro Blesk.cz, co všechno mají zloději na svědomí. Celková škoda šplhá k 80 tisícům. Ukradený vodní skútr záchranáři používali na Orlické přehradě, patří k motorovému člunu, který vyjíždí zachraňovat lidi, již ve vodě přecenili své síly nebo mají náhlé zdravotní potíže. 

Případem se zabývá policie, kvůli krádeži zahájila úkony trestního řízení. Po pachatelích stále pátrají. „Velmi rádi bychom požádali veřejnost o pomoc při dopadení pachatele. Jakékoliv svědectví nebo informace vedoucí k pachateli či k vypátrání odcizeného skútru mohou občané předat policistům na lince 158,“ prosí občany Eva Kropáčová, mluvčí Policie ČR.

Fotogalerie
12 fotografií