Nálet sprejerů zažila ve čtvrtek 24. října souprava metra, která kolem desáté večer dorazila do stanice Motol. Z nástupiště se k ní náhle vyřítila trojice sprejerů a začala se činit - po posledním vagonu stříkali barvu jako zběsilí. Nepomohlo ani to, že k nim přistoupila obsluha metra a snažila se jim v ničení zabránit. Místo aby se zaměstnance zalekli, mu jeden z vykuků začal stříkat barvu do obličeje!

Zbylí dva zatím dál tvořili své čmáranice, pranic jim nevadily ani zraky cestujících, kterých bylo ve vagonu dost. „Do vzniklé potyčky se následně zapojili i ostatní pachatelé. Poté utekli do areálu blízké nemocnice,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský. Po pachatelích teď policisté pátrají, za výtržnictví a poškození cizí věci jim hrozí až dva roky v base. „Pokud máte jakékoli informace, které by vedly k odhalení totožnosti pachatelů, kontaktujte linku tísňového volání 158,“ dodal Rybanský.

Policisté také prosí případné svědky, kteří si celou situaci natočili na mobil, aby zavolali na tísňovou linku, nebo záznam přinesli na služebnu ve Zličíně.

Video
Video se připravuje ...

Trojice sprejerů počmárala vagon metra a stříkala sprejem do obličeje zaměstnanci DPP. Policie České republiky

Fotogalerie
5 fotografií