„Od časných ranních hodin vyšetřují policisté z krajského ředitelství Policie České republiky závažný trestný čin v Olbrachtově ulici v Praze 4,“ uvedl v pondělí policejní mluvčí Jan Rybanský, konkrétnější ale kvůli citlivosti případu a probíhajícím úkonům trestního řízení být odmítl. 

V tamním sklepě byl nalezen zavražděný muž – na těle měl podle informací Blesk.cz bodnořezná poranění. Sklep byl prý uzamčen zvenčí. O den později policisté oznámili, že z vraždy obvinili mladíka, který se k činu přiznal. „Včera ve večerních hodinách sdělili kriminalisté tomuto muži obvinění pro trestný čin vražda a zároveň byl dán podnět pro jeho vzetí do vazby,“ doplnil Rybanský v úterý.

Sklep podle FTV Prima patřil muži, kterého jeho manželka nahlásila jako pohřešovaného. Podle informací Blesk.cz policisté v pondělí prohledávali v souvislosti s činem i další místa v Praze a pokračovali v tom i během úterý.

Za prostou vraždu hrozí obviněnému maximálně 18 let vězení, pokud by se prokázal například majetkový motiv, může mu soud uložit až dvacetiletý, případně i výjimečný trest.

Fotogalerie
3 fotografie