Na neděli 5. května nebohý muž jen tak nezapomene. Kolem sedmé hodiny večer si užíval klidnou chvilku v parku na Žižkově, když se na lavičce seznámil se dvěma muži. Ti ho pak pod záminkou sexu vylákali stranou. Jenže žádná rozkoš se nekonala. „Jeden ho chytil do kravaty a druhý mu z tašky odcizil peněženku s platebními kartami, penězi a doklady. Pak pachatelé z místa utekli směrem na Žižkov. Útočníci při přepadení mluvili slovensky,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Muž přišel téměř o pět tisíc korun. Podezřelí pak kartou zaplatili ve večerce, kde je zachytily kamery. Policisté záběry ještě v květnu zveřejnili a požádali veřejnost o pomoc. „Po zveřejnění případu v médiích se nám ozval oznamovatel, který poznal jednoho z podezřelých mužů na záběrech, sdělil nám jeho totožnost a místo pobytu,“ dodal Daněk 19. srpna s tím, že muž je nyní trestně stíhaný za loupež a je ve vazbě.  

Video
Video se připravuje ...

Policisté zadrželi jednoho z dvojice mužů, kteří vylákali jiného na sex a okradli ho. Policie České republiky

Policisté však stále pátrají po druhém podvodníkovi, Stanislavovi F. (28). „Byl vyhlášen do celostátního pátrání. Jestliže někdo ví, kde se nachází, ať kontaktuje linku 158,“ uvedl mluvčí. Oběma za loupež hrozí až desetileté vězení.

Video
Video se připravuje ...

Policisté stále pátrají po jednom z dvojice mužů, kteří vylákali jiného na sex a okradli ho. Policie České republiky

Fotogalerie
5 fotografií