Několik týdnů mizely 82letému seniorovi peníze z účtu, aniž by o tom věděl! Zřejmě totiž platební kartu zapomněl v bankomatu, vybrat pak ale dlouho nepotřeboval. Po několika týdnech zjistil, že kartu nemá, a všechno šel nahlásit na policii. „Během této doby byla jeho karta opakovaně zneužita k platbám a výběrům hotovosti po celém území metropole. Škoda dosáhla bezmála čtyř set tisíc korun,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský. 

Policistům se podařilo zajistit několik kamerových záznamů, které platby stařečkovou kartou zachycují. Je na nich tentýž muž se středně vysokým psem, o koho se jedná, zatím policisté nezjistili. Obracejí se proto na veřejnost s prosbou o pomoc - pokud muže znáte, kontaktujte linku 158. Případ je prošetřován pro podezření z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

 „Předmětem šetření je nejen skutečnost, jak podezřelý přišel k této platební kartě, ale také fakt, jak zjistil PIN kód, který u karty nebyl přiložen,“ dodal mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Muž platil cizí kartou, z té během několika týdnů ubylo 400 tisíc. Policie České republiky

Fotogalerie
6 fotografií