Krádež se prvnímu zloději vůbec nevyplatila – odešel totiž s prázdnou. Z regálu v jednom z obchodů na Zličíně si nejdřív vybral dětský batůžek a do něj pak nacpal desítky zubních kartáčků a deodorantů za téměř sedm tisíc. Batoh si pak šikovně připravil na místo, odkud ho chtěl sebrat poté, co projde kolem pokladny. Všímavá ochranka ho ale s lupem odejít nenechala. Jen co mladík muže z ostrahy spatřil, hodil batoh na zem a dal se na útěk. 

To druhý muž byl o poznání úspěšnější. V jiné prodejně si nejprve dlouho prohlížel vystavené zboží, pak se připlížil ke stojánku s černými náramkovými hodinkami a ty během chvíle oddělil od zabezpečení. Bleskurychle si svůj lup za osm tisíc strčil do kapsy a z prodejny v klidu odešel. 

„Oba případy prošetřují policisté z místního oddělení Zličín pro podezření z trestného činu krádež, v prvním případě ve stadiu pokusu, ve druhém jako dokonaný přečin. Oběma hledaným tak v případě vypátrání a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Po obou nyní policisté pátrají. Pokud některého z nich poznáváte, kontaktujte linku 158.

Fotogalerie
9 fotografií