Ještě se ani nerozednilo a hasiči museli rychle vyjíždět do Krče. V ulici Bezová hořel bílý vůz Renault Fluence, který byl na jedné straně počmárán nápisem „Uber“. Pomocí tlakové vody zkrotili hasiči oheň za čtyři minuty a poté předali případ policii. Vzniklá škoda se pohybuje kolem 60 tisíc korun.

Zpočátku nebylo jasné, jak k požáru došlo, jednou z pravděpodobných příčin se jevila technická závada. Vyšetřovatel však později zjistil, že auto někdo zapálil schválně. „Okolnosti nasvědčují tomu, že požár byl způsoben úmyslně neznámým pachatelem. Stopy, které jsme na místě zajistili, budou nyní podrobeny analýze, abychom zjistili, jaké byly akceleranty hoření, “ řekl Blesku policejní mluvčí Tomáš Hulan. 

Oheň se podle informací Blesk.cz šířil od pravého předního kola a k jeho vzniku nebyl užitý benzín, nafta ani bomba. Majitele vozu policie doma nezastihla a pátrá po něm. Zatím není jasné, kdy byl nanesen na auto nápis a jestli to souvisí s požárem, ani zda by celý případ mohl souviset s nevraživostí taxikářů vůči řidičům společnosti Uber. Podle informací Blesk.cz však zapálené auto v žádné z databází zmíněné společnosti nefiguruje. 

Video
Video se připravuje ...

Odborníci ohledávají vyhořelý vůz. K pomoci přivedli i speciálně trénovaného psa. David Malík

Fotogalerie
15 fotografií