Mladší muž napadl staršího kolem 18:00 v bytě v Táborské ulici, uvedla policie. Muž měl údajně napadnout nevlastního otce.

Policisté se případem dále zabývají a podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, dodala Raindlová.

Událost ze Slovan je letošním devátým případem vraždy nebo pokusu o ni, který krajští kriminalisté vyšetřují. První vražda se stala na Nový rok na ubytovně ve Stříbře na Tachovsku. Kriminalisté následně obvinili čtyřiatřicetiletého cizince, který podle nich po potyčce bodl do břicha svého o deset let mladšího krajana.

Napadeného muže odvezl vrtulník do plzeňské fakultní nemocnice, v níž později zemřel. Pozornost vzbudil lednový případ, když chodec našel v Berounce v okrajové části Plzně mužské tělo bez hlavy s mnoha bodnořeznými ranami. Vyšetřování později potvrdilo, že mrtvý byl dvaatřicetiletý Slovák, který se pohyboval v plzeňské komunitě bezdomovců.

Zatím poslední vražda se v kraji stala 22. května v Radnicích na Rokycansku. Z vraždy devětapadesátileté ženy, kterou našli známí v jejím rodinném domě, policie obvinila pětašedesátiletého ženina známého.

Video
Video se připravuje ...

Insta Crime Podcast: Středoškolák ubodal spolužačku z nešťastné lásky