Nehoda se stala loni v říjnu u klatovských drůbežářských závodů. „Řidič narazil pravou přední částí do boku chodkyně, která přepadla přes kapotu a zůstala ležet na vozovce,“ uvedla k nehodě policejní mluvčí Dana Ladmanová s tím, že vůz nezastavil, řidič od nehody odjel. Chodkyně skončila v nemocnici se zlomenou rukou.

Policistům uvedla, že přijíždějící auto viděla. Bylo ale ještě daleko, tak chtěla přejít. „Předpokládala jsem, že když vkročím do vozovky, auto zpomalí a já se bezpečně dostanu na druhou stranu. Tak jsem začala rychle přecházet a dívala se přitom už jen před sebe,“ popisovala podle serveru Novinky.cz žena.

Jenže skončila na zemi se zlomenou rukou. „Přepadla jsem přes kapotu a zůstala ležet na zemi. Přiběhli nějací lidé, pomáhali mi na nohy,“ dodala s tím, že dcera ji pak odvezla do nemocnice. Auto ujelo.

Přepsal rok

Policisté podle záznamů z kamer vypátrali řidiče. Ten tvrdil, že o ničem neví, a předložil osvědčení od lékaře, že je schopný auto řídit. Jenže doklad byl v době, kdy se nehoda stala, už propadlý, a proto na něm pozměnil rok, z 2020 na 2021.

Policistům to potvrdila lékařka. Novinky.cz uvedly, že seniora poslala v minulosti na psychotesty, kterými prošel. „Tak jsem mu vystavila dobrozdání k řízení motorových vozidel skupiny B, které bylo platné do loňského října a které mělo výrazné omezení,“ popsala s tím, že důchodce mohl jet na nákup do 10 km od místa bydliště a měl povinnost nosit při řízení brýle.

Loni v listopadu osvědčení prodloužila. Nevěděla, že měl krátce před tím nehodu. „Zatajil mi to. Kdybych to věděla, poslala bych ho znovu na přezkoušení k psychologovi a provedla mnohem důkladnější vyšetření,“ zakončila lékařka.

VIDEO: Auto v Hlučíně málem na přechodu smetlo tři děti.

Video
Video se připravuje ...

Auto v Hlučíně málem na přechodu smetlo tři děti. Václav Vavrla