Když si dva kamarádi všimli večer u Úněšova auta zaparkovaného u místní firmy, hned se jim něco nezdálo. Zastavili poblíž a šli zkontrolovat, co se děje. Záhy už je do nosu praštil silný zápach nafty. Uvnitř areálu u odstavených stavebních stroj řádili zloději.

Svědci hned volali policii, místní hlídka náhodou projížděla zrovna poblíž. Když strážci zákona dorazili, hned jim padli dva ze zlodějů do rány. „Policisté si ale všimli, že od vozidla vedou nějaké stopy, což v nich vzbudilo podezření, že by mohlo být pachatelů více,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Psa se bál

Přivolali tak psovoda se služebním psem Bondem. Tohle byla práce pro něj jako dělaná. Netrvalo dlouho, a vyčenichal třetího kumpána schovaného ve křoví. Tomu se ale ven nechtělo a dělal, že tam vůbec není.

Hafan jej proto vyrazil přemluvit, aby vylezl. To už události nabraly rychlý spád. „Čtyřnohého Bonda se pachatel zalekl a úněšovským policistům se raději vzdal,“ dodala Jelínková. Povedená trojice měla 12 kanystrů kradené nafty, šest už naložených v autě. Za krádež v nouzovém stavu zlodějům hrozí až osm let v base.

VIDEO: Policejní pes Matrix při výcviku.

Video
Video se připravuje ...

Policejní pes Matrix při výcviku. Policie ČR