Nehoda se stala na rovném, přímém úseku silnice z Janovic na Klatovy. „Řidička vozidla tovární značky Renault Clio se ohlédla dozadu na děti, přestala se věnovat řízení a s vozidlem vyjela vlevo mimo komununikaci, kde čelně narazila do stromu,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Náraz auto odrazil a skončilo v příkopu převrácené na střechu. Holčička na zadním sedadle se vážně zranila, záchranáři ji letecky převáželi na urgentní příjem do fakultní nemocnice v Plzni. „Ženu jsme se středně těžkými zraněními transportovali do Klatovské nemocnice, muže a druhé dítě tamtéž ke kontrole po dopravní nehodě,“ uvedli záchranáři.

Policisté dali řidičce dýchnout, alkohol před jízdou nepila. „Orientační test na přítomnost drog však reagoval pozitivně na pervitin a kokain. Byl proto nařízen odběr krve a moči v nemocnici,“ řekla Brožová.

Škoda na vozidle byla vyčíslena na 22 tisíc korun. „Řidičský průkaz policisté řidičce nemohli zadržet, protože jej neměla u sebe a nepředložila jej,“ doplnila Brožová s tím, že nehodou se dál zabývají klatovští dopravní policisté.

VIDEO: Opilá řidička se třemi promile srazila v Brně motorku.

Video
Video se připravuje ...

Opilá řidička se třemi promile srazila v Brně motorku. Policie ČR