Neštěstí se stalo loni v červnu těsně před prázdninami. Malý školák jel na kole z kopce, přibrzdit ani zabrzdit ale nemohl. Spolužák si s nimi „pohrál". „Byl na chlapce naštvaný, že mu nepůjčil pistolku. Ovšem nenapadlo ho, že se může vážně zranit. Nechal se prý k tomu navést kamarádem,“ uvedl podle serveru Novinky.cz policejní zdroj.

Následoval děsivý pád a zranění. „Syn byl deset dní ve špitále. Pak dostal krunýř a nařízený dvouměsíční klid na lůžku. Na podzim nám lékaři oznámili, že se zlomenina dobře zahojila a nehrozí žádné trvalé následky,“ popsal podle Novinek otec chlapce s tím, že dítě ještě dochází na rehabilitace, jinak je v pořádku.

Bylo obrovské štěstí, že malý cyklista nenarazil v zatáčce do betonového sloupu. Klukovina by tak mohla skončit tragicky. Rodiče viníka se přišli za syna omluvit. „Bylo jim líto, co se stalo. Klukovi prý dali pořádně na zadek. Měli strach, aby náš syn nezůstal na vozíku. Nabídli nějaké finanční vyrovnání za ušlý zisk manželce, která s klukem musela být čtyři měsíce doma a nemohla pracovat,“ uzavřel otec zraněného s tím, že je záležitost velice rozčílila, ale už ji nechtějí dál hrotit.

VIDEO: Dítě na koloběžce vjelo pod auto!