Černá taška válející se u tržnice na Svatém Kříži přilákala pozornost. Její obsah nálezce šokoval, živá fena francouzského buldočka a u ní devět právě narozených štěňat.

„Lidé mi to volali, naštěstí byl na místě i pán, který má od nás z útulku kříženku labradora, ten fenu i se štěňaty naložil do auta a přivezl k nám,“ popsala Marie Lokingová z Útulku pro opuštěné a toulavé psy Horní Hraničná u Chebu.

Vzorná máma

Ta Amálce, jak buldočku pojmenovali, poskytla azyl u sebe doma, aby měla na potomky klid. „Je to mladá fena, tak kolem tří let, čip nemá. Museli jsme ji vykoupat, hrozně smrděla. A myslím, že nerodila poprvé. Je velmi starostlivá, o štěňata, pět kluků a čtyři holky, vzorně pečuje, leží v pelíšku, nehne se od nich,“ uvedla Lokingová.

Amálce se teď už daří dobře a štěňata, i přes neradostný vstup do života, také vypadají, že budou v pořádku. „Až přijde čas, budeme mamince i potomkům vybírat opravdu zodpovědně nové majitele,“ řekla Lokingová.

Nebylo to poprvé

S vyhozenými buldočky se na Chebsku Marie Lokingová nesetkala poprvé. „Měli jsme tady třeba vysoce březí fenu odloženou v krabici. Tu jsem okamžitě vezla k veterináři na císařský řez. Pak někdo také vyhodil modro-bílá štěňata, nejspíš proto, že měla vadu, vyhřezlé oči,“ vzpomínala.

Módní plemeno

Francouzští buldočci patří k módním plemenům, o štěňata je velký zájem. To, bohužel, nahrává různým množitelům. „Fenu mohl také někdo vézt v transportu zvířat, a třeba nastal problém na hranicích. Spíš bych ale řekla, že je vyhozená právě z množírny. Těžko říct odkud, může to být od nás i ze sousedního Německa,“ dodala Lokingová.

Fotogalerie
10 fotografií