Na nádraží ve Kdyni na Domažlicku došlo ve středu v 7.10 hodin ke srážce osobního vlaku a lokotraktoru, který táhl měřicí vůz. „Ve vlaku je zaklíněná jedna osoba,“ uvedl těsně po srážce mluvčí hasičů Petr Poncar.

„Došlo k nedovolené jízdě osobního vlaku z Klatov do Domažlic za odjezdové návěstidlo, které bylo v poloze zakazující jízdu. Vlak následně vjel do postavené vlakové cesty pro služební vlak a došlo ke srážce,“ popsal situaci mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Video
Video se připravuje ...

Ve Kdyni Ve Kdyni na nádraží se srazil osobní vlak s lokotraktorem táhnoucím měřící vůz. HZS PK

Vrtulníky pro těžce zraněné

„Na místě bylo ošetřeno a transportováno 19 osob. Čtyři osoby utrpěly vážná zranění. Další zranění byli ošetřeni a převezeni se středně těžkými a převážně lehkými zraněními do okolních nemocnic,“ uvedla mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Těžce zraněné právážely armádní záchranářské vrtulníky. Vrtulník z Líní vezl dva lidi do fakultní nemocnice v Plzni. Jihočeský vrtulník transportoval dva pacienty se středně těžkým zraněním do Motola.

Zdravotnické operační středisko Plzeňského kraje vyhlásilo 2. stupeň trauma plánu. Na místo bylo vysláno osm sanitek.

Vyprošťovat bude jeřáb

„Vyprostili jsme jednu osobu bez hydrauliky. Další čtyři osoby jsme vyvedli a vynesli ze soupravy,“ řekl Poncar s tím, že hasiči asistují záchranářům při ošetřování zraněných. Na místo jede i hasičský evakuační autobus.

„Hasiči správy železnic si na místo povolali dva jeřáby a podvalník, na který bude naložen vykolejený osobní vlak a následně bude transportován po silnici,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Provoz na trati mezi Kdyní a Domažlicemi je přerušen. České dráhy zavedly náhradní autobusovou dopravu.

Fotogalerie
22 fotografií