Matka zmizela vždy na pár dní k příteli a děti nechala na ubytovně samotné. „Byly bez dozoru, bez dostatečného množství potravin i finančních prostředků. Žena odjížděla na dva až tři dny a následně i čtrnáct dnů,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Děvčatům pomáhali lidé z ubytovny. „Bylo mi jich líto. Dávala jsem jim sušenky, instantní polévky nebo zbytky od oběda,“ řekla sousedka. A nebyla jediná. „Teta byla pořád pryč a holky říkaly, že mají hlad, tak jsme jim taky dávaly jídlo,“ dodala místní holčička (11).

Prý hledala práci

Matka policistům tvrdila, že si nejezdila užívat k příteli, ale že hledala podnájem a práci. „Vždy jsem jim navařila na dva až tři dny. Nepředpokládala jsem, že všechno snědí hned. Jsou už velké a dokážou se o sebe postarat,“ uvedla matka. Policie ženu obvinila z trestného činu ohrožování výchovy dítěte.

„Neplnila si své rodičovské povinnosti, ohrozila rozumový a mravní vývoj svých dětí a nedohlížela na školní docházku,“ řekla Ladmanová. Dívky už u matky nejsou, starají se o ně příbuzní. Ženě hrozí až dva roky vězení.

VIDEO: Zpověď muže, kterého od 3 let mučili jeho pěstouni.