Mykhaylo popíjel s kamarády letos v červnu v baru na sídlišti Skvrňany. Seznámil se tady s ženou, která s ním pak odjela jeho autem VW Passat. „Vůbec nevím, jak jsem se do auta dostala. Úplně se mi rozsvítilo ve chvíli, kdy jsme jeli kolem našeho domu a já mu říkala, že už jsem doma, aby zastavil. On to ale neudělal a jel dál. Musela jsem být něčím ovlivněná, nejen tím alkoholem. Zastavil až o kus dál na parkovišti u tenisových kurtů,“ popsala začátek dramatu žena.

„Jednou rukou jí držel ruce a druhou sklopil sedačku u spolujezdce, na níž seděla. Přestože brečela, prosila ho, aby ji pustil a nechal být,“ řekl státní zástupce Martin Rykl. Podle obžaloby ji muž pak svlékl, osahával a znásilnil. „Žena ze strachu přestala klást další odpor a soulož strpěla,“ dodal Rykl.

Strach ze smrti

Když bylo po všem, žena se bála o život a aby násilníka nerozčílila, dala si s ním ještě cigaretu. „Pořád jsem byla taková paralyzovaná. Požádala jsem ho, aby mě odvezl domů. Potom jsem si vyfotila jeho espézetku. Přitom celou tu dobu jsem měla panickou hrůzu ze smrti, že mně něco udělá,“ vypověděla žena.

Znásilnění odmítá

Ukrajinec Mykhaylo ale znásilnění odmítá. „S kamarády jsme popíjeli v baru a tam jsem se s ní seznámil. Už tam jsem ji držel kolem ramen a líbali jsme se. Řekla mi, ať ji odvezu domů,“ líčil Ukrajinec.

„V autě jsme se začali líbat. Vše bylo dobrovolné. Milovali jsme se, pak jsme si u auta zakouřili a já ji odvezl domů. Když vystoupila z auta, vyfotila si moji espézetku. To mi bylo divné. Pak jsem jel domů. Nikoho jsem neznásilnil,“ dodal obžalovaný.

Odpor k mužům

Žena podle znalců trpí posttraumatickou stresovou poruchou. Ta se u ní projevuje opakujícími se stavy panického strachu, úzkostí, bušením srdce, pocením. „Tato porucha ji výrazně omezila v běžném životě na dobu nejméně šesti týdnů a její léčba může trvat až dva roky,“ vysvětlil Rykl. Soud pokračuje výslechy svědků a soudních znalců.

VIDEO: Policisté chytli muže, který se minimálně třikrát v Praze pokusil o znásilnění.

Video
Video se připravuje ...

Policisté chytli muže, který se minimálně třikrát v Praze pokusil o znásilnění. Policie České republiky