Oznámení o nálezu dvou mrtvých přijali policisté ve středu krátce po deváté hodině večer. Podle informací Blesk.cz jsou oběťmi starší muž a žena. Mrtvého muže našli policisté v jednom z pokojů, tělo ženy leželo na sněhu venku před domem.

Policisté pátrali po pachateli, který z místa ujel autem a jehož popis znali. „V nočních hodinách se podařilo policistům zadržet podezřelou osobu," uvedla policejní mluvčí Pavla Burešová.

Vrahem má být údajně vnuk

Vraždit měl podle informací Blesk.cz vnuk seniorů! Ten se pak údajně sebral, odjel k příbuznému a řekl mu, co se stalo. Příbuzný se prý vydal na místo činu, zjistil, že vnuk zavražděného páru nelže, zavolal policii a odvezl ho do nemocnice na psychiatrii. Tam ho pak měli i zadržet policisté.

„Toho kluka znám od malička, nedovedu si to vysvětlit. Je to hrozná tragédie, měl zřejmě nějaké psychické problémy,“ řek starosta Břas Miroslav Kroc.

Mrtvý seniorský pár žil v domově, který patří obci a kam dojíždějí pečovatelky, není tam tedy trvalá služba. „Oba mrtvé jsem znal od dětství. Moji rodiče s nimi kamarádili,“ dodal starosta. Manželé se měli zanedlouho vracet do domku ve vsi, který přepsali právě na vnuka a on ho opravoval.

Údajného pachatele policie zatkla

Případ si převzala krajská mordparta. V nočních hodinách se podařilo policistům zadržet podezřelou osobu. Nyní prověřují veškeré skutečnosti a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy,“ řekla policejní mluvčí Pavla Burešová.

Konkrétnější informace policisté s ohledem na to, že je vyšetřování na samém počátku, nesdělili. „Abychom nenarušili průběh trestního řízení, nebudeme zatím k případu zveřejňovat žádné bližší informace,“ dodala Burešová.

Fotogalerie
9 fotografií