„Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu obecné ohrožení. Na náměstí si připravil upravenou pyrotechniku 21letý muž a odpálil ji,“ popsala policejní mluvčí Martina Korandová. Na místě, kde k explozi došlo, se válely ještě na Nový rok zbytky kanystru. Podle etikety byl od nemrznoucí chladicí kapaliny.

V reakcích na sociální síti místní spojují s explozí místního mladíka. Ten se měl „proslavit“ už před několika lety, kdy ještě jako školák neukočíroval doma jakousi chemikálii, a ta explodovala. Kluk skončil zraněný v nemocnici, zbytek arzenálu, co měl doma, likvidovali pyrotechnici na louce za bytovkou.

 „Fakt de*il, proč to furt dělá? On jednou někoho zabije, nebo těžce někomu ublíží, a pak se bude divit…,“ objevilo se v komentech novoročního výbuchu.

Předloni to hodil přímo na dětské hřiště. Smutné je, že policie nic nedělá, a on se tomu jen směje, jak je dobrej,“ stojí v dalším postu.

Starosta je rozčílený

 „Slyšel jsem o tom, část toho ohně jsem zahlédl. Mám také informaci o tom, že tam policisté byli, ale je možné, že nebyli přímými svědky, že se tam objevili až poté,“ uvedl starosta Karel Naxera.

To potvrdila i policejní mluvčí. „Na místo dorazila hlídka asi 25 minut po půlnoci, před tím byla volána k ohňostroji v jiné lokalitě, ale z lidí, kteří se na náměstí pohybovali, jim nikdo nic nehlásil,“ dodala Korandová.

„Jsem hrozně rád, že se nikomu nic nestalo, že se nic nerozbilo. Ale shodnu se s drtivou většinou občanů, že takováhle záležitost na náměstí prostě nepatří,“ doplnil starosta.

Kriminalisté v současné době vyslýchají svědky, zjišťují, co vše bylo použito k přípravě, zda došlo ke zranění osob či škodám na majetku. Do současné doby nemáme informace o tom, že by byl někdo zraněn.  Policisté také požádali o odborné vyjádření, zda tímto jednáním mohlo dojít k ohrožení života a zdraví a čekáme na výsledky,“ zakončila Korandová.

Znáte mladíka, který má mít výbuch na svědomí? Víte více podrobností? Ozvěte se do redakce na mobil: 724 014 586.