Osobní vozidlo vyjelo ze silnice a skončilo ve strouze místního rybníka koly nahoru kabinou pod vodou. Z vozidla byly vytaženy čtyři osoby. Asistovali jsme záchranné službě, bylo také nutné vyřezat několik náletových dřevin, aby bylo možné vozidlo ze 4 metry široké a 130 centimetrů hluboké strouhy dostat,“ popsal zásah mluvčí hasičů Petr Poncar.

Pro dva členy posádky nabouraného auta už bylo ale na jakoukoli pomoc pozdě. „Navzdory maximální snaze všech složek IZS, bohužel, na místě dopravní nehody vyhasly dva lidské životy – dva muži ročník 1993 a 1997. Mimo výjezdových skupin s lékařem a výjezdových skupin bez lékaře zasahovali také kolegové Letecké záchranné služby AČR z Líní a z Bechyně,“ řekla mluvčí záchranářů Veronika Albrechtová.

Dva zraněné, mladého muže a ženu, přepravili záchranáři letecky do plzeňské fakultní nemocnice. „Muž (+22), bohužel i přes veškerou snahu lékařů v nemocnici zemřel. Mladá 30letá žena stále bojuje o život,“ dodala policejní mluvčí Iveta Kořínková. U nehody zasahovalo šest policejních hlídek a kompletní výjezd domažlické kriminálky.

Další tragická nehoda se stala nad ránem na Plzeňsku u Kozolup, v místě zvaném "myší díra". Řidička (+26) tady vyjela ze silnice do lesa. „Naši záchranáři na místě resuscitovali ženu, která, bohužel, svým zraněním podlehla,“ uvedla Albrechtová.

Fotogalerie
6 fotografií