Centrum vzniklo v objektu bývalé školy nedaleko parku Zemník a Podzemník. „Areál je strategicky umístěn uprostřed sídliště, kde bydlí kolem 50 tisíc občanů. Centrum je ovšem dobře dostupné i městskou hromadnou dopravou,“ uvedl primátor města Martin Zrzavecký.

Centrum, které bude město finančně podporovat v oblasti investic, oprav a údržby, tvoří tři pavilony. Pavilon A je určený především pro taneční aktivity a různá cvičení. Je v něm šest tanečních sálů, čtyři o rozloze zhruba 65 m2 a dva o rozloze 80 a 200 m2. V objektu je také relaxační zóna a zázemí pro lektory.

Pavilon B s hlavním vchodem a recepcí slouží zejména pro takzvané úpolové sporty. „Jsou zde tři speciální cvičební sály vybavené tatami. Navíc je tam ještě jeden taneční sál a také dětské centrum Mini Aktivity pro děti od 1 do 7 let,“ popsala kreativní manažerka centra Ilona Křížková s tím, že zde sídlí i vedení centra a k dispozici je i kavárna pro návštěvníky i širokou veřejnost.

V pavilonu C se nachází velká sportovní hala s ochozem, kde trénují tělovýchovné organizace a spolky florbal, volejbal, fotbal, badminton, ale také aikido, parkour či kolečkové brusle.

Jsou zde šatny, sprchy a také dvě speciální učebny pro hudební výuku. „Jedna bude sloužit jako nahrávací studio a zkušebna pro kapely a výuku hudebních činností,“ doplnila Křížková.

Všechny tři pavilony jsou bezbariérové, vybavené sociálním zázemím a sprchami. Kolem celého areálu se rozprostírá velká zahrada, kterou čekají v příštím roce úpravy. Lidem by tam měla sloužit různá speciální sportoviště, relaxační zóny, dětský koutek s posezením a parkovací místa.

Fotogalerie
7 fotografií