Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž (41) údajně střílel v Plzni na policii: Během zásahu strážců zákona měla být zraněna žena (21)!

Aktualizováno -
1. listopadu 2020
20:51
Autor: zb, shp, ČTK, yks - 
30. října 2020
20:04

Drama na plzeňském sídlišti Košutka! Při páteční střelbě tam byla zraněna žena (21). Prvotní zprávy hovořily o tom, že po mužích zákona měla střílet ona. Nové informace ale ukazují něco jiného.

Přestřelkou skončil páteční zásah policistů v Plzni u nalezeného kradeného auta. V době, kdy policisté na místě událost vyšetřovali, na místo přijeli pravděpodobní pachatelé a při snaze ujet začali střílet. Policisté střelbu opětovali, uvedla v neděli krajská policejní mluvčí Martina Korandová.

Jen z mužů měl střílet po policii

„Krátce po druhé hodině odpoledne řešili dva policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování na parkovišti v Kralovické ulici v Plzni nález odcizeného vozidla Fiat Punto. V tu chvíli k vozu přijely osoby s automobilem VW Golf. Jeden z kriminalistů díky osobní znalosti zjistil, že i přijíždějící vozidlo patří mezi odcizené a že podezřelým z krádeže je právě muž sedící za volantem," uvedla mluvčí.

Policisté se proto vydali za autem a chtěli, aby řidič zastavil. Řidič se ale snažil ujet. Prvotní informace hovořily o tom že po policistech měla střílet žena, to se však nepotvrdilo. „Náhle se golf zastavil, zezadu částečně vystoupil druhý muž a začal po nich střílet. Jeden z kriminalistů střelbu opětoval," uvedla Korandová. Jak policie rovněž uvedla, policisté provedli ohledání obou míst a zajistili stopy, mezi které také patřila zbraň, s největší pravděpodobností se jedná o expanzní typ, tedy  zbraň běžně známou jako plynová pistole. 

Střílel muž, zraněna byla žena

Policisté nato dostali informaci, že zdravotnická záchranná služba vyjíždí k postřelené ženě, a proto posily vyrazily na danou adresu. Uvnitř se nacházel  jednačtyřicetiletý muž, který měl předtím na policisty střílet. Ten byl proto zadržen. Dále uvnitř byla zraněná žena. Podle zjištění MF DNES měla být zraněna při zadržení a následné střelbě.

Mluvčí záchranné služby Mária Svobodová již dříve pro ČTK uvedla, že záchranáři zasahovali u asi jednadvacetileté ženy, kterou s lehkým zraněním a při vědomí převezli do fakultní nemocnice. 

Třetí muž se přihlásil sám

Po třetí osobě, řidiči vozu VW Golf, pátrali další policisté. Nakonec čtyřiadvacetiletý muž přišel v pátek večer sám na obvodní oddělení Plzeň 2, kde jej policisté zadrželi. Po provedených úkonech byl druhý den propuštěn a podezření z krádeží vozidel budou prověřovat kriminalisté.

V sobotu kriminalisté obvinili jednačtyřicetiletého spolujezdce z násilí proti úřední osobě a přečinu výtržnictví. Podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání