Vězeň zmizel z pracoviště ve Frýdku-Místku, trest za majetkovou trestnou činnost si odpykává ve věznici v Ostravě-Heřmanicích. V úterý po něm policie oficiálně vyhlásila pátrání a pod jedním z příspěvku o tom se objevila nečekaná diskuze.

„Drž se, máš svůj rozum a já tady budu pořád pro tebe,“ napsal údajný člen jeho rodiny. Na to reagovali dva lidé na společném profilu, kteří se tvářili jako další příbuzní. „Tati, neboj, je u nás,“ napsali.

Už je zpátky za katrem

Uživatelé sociálních sítí upozorňovali na to, jak může být někdo tak hloupý a takhle uprchlíka „prásknout“. Jenže na příspěvek zareagovali i lidé, kteří zřejmě věděli, která "bije". „Parádní trolling,“ napsal známý od lidí ze zmíněného profilu. „Děkuji, občas se povede,“ zněla odpověď.

„O diskuzi na sociální síti víme a veškeré poznatky prověřujeme,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Kubzová.

Svobody si uprchlík nakonec užíval jen krátce. Ve čtvrtek policie uvedla, že vězně mají. „Policisté prověřovali veškeré získané poznatky a prováděli prověrky na různých místech. Muž byl dnes (čtvrtek) po poledni vypátrán kriminalisty v Opavě v lokalitě, kde přebývají zejména osoby bez přístřeší," potvrdila policie.

VIDEO: Vězení Alcatraz: Nedobytná pevnost s nejslavnějšími mafiány a zločinci.

Video
Video se připravuje ...

Vězení Alcatraz: Nedobytná pevnost s nejslavnějšími mafiány a zločinci Videohub