Stejné datum narození ale sestřenka s bratránkem nemají. Vendula porodila v pondělí 25. ledna ve 22.40 hodin Rozárku, která měla 3,02 kila a měřila 52 centimetrů. Bratránek Jonášek se narodil v úterý 26. ledna v 10.30. Povila ho na stejném porodním sále rovněž prvorodička Maddalena. Přestože je to chlap, měl o cenťák méně. Ale byl cvalda, vážil tři a půl kila.

Byly na jednom pokoji

„Ujal se nás šikovný tým a poskytl úžasnou péči i psychickou oporu. Ceníme si také ochoty, profesionality a laskavosti zaměstnanců porodního a novorozeneckého oddělení,“ děkuje maminka Jonáška.

V nemocnici spolu se sestrou a oběma miminky strávily na jednom pokoji pět prvních radostných rodičovských dnů. „Rodily jsme poprvé a v budoucnu se sem zase moc rády vrátíme. Už víme, do čeho jdeme, takže budeme bez obav,“ uvedla maminka Vendula.

V novojičínské porodnici rodila dvakrát i jejich teta. „Byla velmi spokojená, dala jsem na její doporučení, a jelikož bydlíme kousek, v Kopřivnici, novojičínská porodnice byla jasná volba,“ dodala Maddalena.

Jde o výjimečnou událost

Nestává se to často, aby na stejném místě a téměř ve stejný den porodily sestry. „Osobně si nevzpomínám, ani jsem neslyšela, že by byl v posledních letech u nás takový případ. Jsme moc rádi, že nám obě maminky daly svou důvěru,“ řekla staniční sestra novorozeneckého oddělení Dana Babeľová.

Výzva

Jste sestry a máte podobnou zkušenost jako Maddalena a Vendula, rodily jste takřka v jeden den? Popište svůj příběh. Ozvěte se na e-mail: tip@blesk.cz