Prochází tudy tisíce lidí denně, je to pomyslné centrum městské části Poruba. Parku místní neřeknou jinak než „Florida“ podle zdejšího baru, případně „U kruháče“. Radní by chtěli místu dodat lesk a udělat z něj atraktivnější místo, než je dnes.

„Taková lokalita by měla být výkladní skříní Poruby, což bohužel momentálně nesplňuje. Dnes to není ani park ani náměstí,“ uvedla starostka Poruby Lucie Baránková Vilamová.

Míří nahoru mezi stromy

Radnice v těchto dnech zveřejnila chystaný návrh. A v rámci městského prostoru je unikátní. Park by měla „obejmout“ dřevěná lávka, dosahující až do korun stromů, u níž bude i zázemí pro kulturní a sportovní akce.

„Je to zastřešený, ale venkovní a otevřený prostor s veškerým potřebným zázemím pro všechny generace. Navíc vytváří sekundární patro, díky čemuž Poruba získá jakousi stezku v korunách stromů a také tribunu pro nejrůznější akce,“ řekl architekt David Kotek z Projektstudia EUCZ.

Už za dva roky?

Radnice doufá, že se lidé mezi korunami stromů projdou už v roce 2022. „Je to náš cíl,“ potvrdil mluvčí Martin Otipka.

Výstavbou ochozu se zázemím ale proměna nekončí. Prostor dostane přírodní dětské hřiště, nový povrch, chybět nebudou ani vodní prvky a umělecká díla.

VIDEO: Takto to vypadá v prostorách největšího pražského nevěstince Showpark Marketu. 

Video
Video se připravuje ...

Takto to vypadá v prostorách největšího pražského nevěstince Showpark Marketu. David Zima