Štěně jezevčíka se nacházelo v areálu ostravské firmy, kde si jej všimla jedna ze zaměstnankyň. Okamžitě kontaktovala s prosbou o pomoc neziskovou organizaci, o které se ale později ukázalo, že sídlí v Čechách. Poblíž naštěstí byla jedna z jejích členek a zcela příhodně také finalistka letošního Srdcaře Ostravského kraje Erika Friedrischková.

„Erika mi zavolala, jestli jí můžu pomoci. Okamžitě jsme s přítelem vyjeli do Ostravy, tam jsme Eriku i s fenečkou naložili k nám do auta a jeli do Frýdku-Místku na kliniku Lískovka. Všechno jsem už po cestě domluvila, takže na nás čekali,“ popsala nalezení psí slečny členka organizace Galgo v nouzi Martina Anlaufová.

Podle ní se fenečka našla v areálu firmy, kam je vstup velice obtížný. Štěně by se tam přitom ani samo nedostalo, protože nebylo schopné pohybu.

„Po příjezdu na kliniku fenečku stabilizovali, později utišili a zrentgenovali. Měla poraněné nožky, hlavně pravou přední i zadní, včetně ocásku,“ dodala paní Martina s tím, že obě pravé nohy i ocásek museli veterináři amputovat.

„Štěně bylo na sále asi dvě hodiny a operovali ji minimálně dva špičkoví veterináři. Podle odhadu lékařky má fenečka teprve tři měsíce a je na ní vidět neuvěřitelná chuť žít,“ uzavřela Martina Anlaufová s tím, že zranění zvířete nebyla čerstvá.

Lékaři ale nedokázali přesně určit, jak k poranění přišlo. Pro psí slečnu budou rozhodující minimálně následující čtyři dny, během kterých se uvidí, zda má šanci na přežití. Zachránci fenečce symbolicky vybrali jméno „Naděje“.

Fotogalerie
7 fotografií