Situaci natočil muž, který tvrdí, že ani jednoho z aktérů hádky osobně nezná. „Viděl jsem celou situaci od začátku. Mladý muž měl od počátku roušku. Ten druhý pan ho ale chytil a začal křičet, že ji nemá nasazenou pořádně,“ popsal úvod konfliktu autor videa.


V záběru se mladý muž hájil slovy: „Sám to máš pod nosem a budeš mě tady poučovat,“ To už ke dvojici přispěchal vlakvedoucí a po dvou otázkách: „Komu tykáte?“ zaútočil. Těžko říct zda pěstí, či fackou. Z videa to není příliš průkazné.
Video
Video se připravuje ...

Železničář napadl cestujícího ve vlaku FB

Podle videa je přitom skutečně poznat, že roušku měly špatně nasazenou oba aktéři hádky. To si starší z mužů zřejmě po vystoupení z vlaku sám uvědomil, když se slovy: „Já se do toho nechcu zamotat,“ odmítl železničáři, k jeho značné nelibosti, poskytnout svědectví.


Blesk požádal České dráhy o vyjádření. „Situaci řešíme dle interních pravidel. Primárně šlo o konflikt mezi cestujícími o správnost nasazení roušky, do kterého následně vstoupil vlakvedoucí. Bohužel, ignorování vládních opatření ze strany některých pasažérů vede ke zbytečným sporům a vyhroceným situacím,“ uvedl mluvčí Českých drah Robert Pagan.

Aniž by Pagan jakkoliv komentoval chování vlakvedoucího, ještě dodal. „Snažíme se vyhroceným sporům maximálně předcházet, cestující upozorňujeme na povinnost nosit v hromadné dopravě roušku a děkujeme všem, kteří jsou v této nelehké době k sobě navzájem ohleduplní a tuto povinnost respektují.“

Fotogalerie
9 fotografií